Uusimmat

Nyt se on virallista: Starbreeze tekee uutta Syndicatea

12.09.2011 12:20 Jukka O. Kauppinen

Tätä tietoa on jo odoteltukin. Huhumylly uudesta Syndicate-pelistä käynnistyi jo lähemmäs puolitoista vuotta sitten ja lopultakin Electronic Arts julkisti tiedon ihan virallisesti. Bullfrog-studion aikoinaan Amigalle julkaisema mahtava scifi-räiskintäpeli Syndicate palaa keskuuteemme, tekijänä ruotsalainen Starbreeze Studios.

Muun muassa The Chronicles of Riddick- ja The Darkness –pelit kehittänyt Starbreeze Studios vie brutaalin first person scifiräiskeen lähitulevaisuuteen, jossa sota on ehtaa bisnestä. Pelaajat astuvat Eurocorpin uusimman agenttiprototyypin Miles Kilon saappaisiin ja aloittavat eeppisen toimintaseikkailun korruptoituneessa maailmassa.

“Olemme innoissamme voidessamme paljastaa mitä olemme työstäneet viimeiset pari vuotta”, kertoo toimitusjohtaja Mikael Nermark Starbreeze Studiosilta.

”On ollut upeaa työskennellä EA:n kanssa ja saada tama mahtava tilaisuus näyttää osaamistamme first person shooterien ja toimintapelien parissa. Tuomme Syndicate upean maailman takaisin entistä ehompana.”

Vuoteen 2069 sijoittuva Syndicate vie pelaajat pimeään Machiavellian maailmaan, joka pyörii ilman mitään viranomaisvalvontaa erilaisten syndikaattien taistellessa paikallisten markkinoiden herruudesta. Kukaan ei kyseenalaista kolmen suurimman – Eurocorpin, Cayman Globalin ja Asparin – toimintaa tai tarkoitusperiä. Ne ohjaavat koko tätä brutaalista sotaa.

Syndicaten maailmassa kaikki on digitaalisesti yhdistetty, jopa ihmiset. Pelihahmon päähän istutettujen DART 6 bio-piirien myötä pelaajat voivat hidastaa aikaa ja hyödyntää ympärillä olevaa digitaalista maailmaa vihollisten kukistamiseksi erilaisten päivitettäiven hakkerointimekaniikkojen avulla.

Syndicate on yhdistelmä nopeatempoista ja futuristista toimintashooteria ja tarinapohjaista pelausta.

“Tavoitteemme on tarjota Syndicaten myötä haastava toimintaräiskintä, joka vetoaa sekä tämän päivän pelaajiin että sarjan vanhoihin faneihin. Olemme varmoja että he nauttivat ja tunnistavat klassikoksi noussee pelin piirteet”, tuottaja Jeff Gamon EA Partnersilta kertoo.

”Sarjan fanit tunnistavat monia aseita ja ympäristöjä, mutta kokevat ne aivan uudella tavalla. Peli tarjoaa myös erillisen ja syvän 4-pelaajan co-op-moodin, jossa on mukana tehtäviä alkuperäisestä kulttiklassikosta.”

Alkuperäinen, ihan ensimmäinen Syndicate-peli julkaistiin Amigalle vuonna 1993. Väkevää kyberpunk-actionia tarjoillut Bullfrogin luomus nähtiin sittemmin jotakuinkin kaikilla maialman pelikoneilla, mukaan lukien CD32, PC, Mac, MegaDrive, 3DO ja Jaguar. Sekä esikoispeliin että 1996 ilmestyneeseen Syndicate Warsiin julkaistiin myös kasa lisäreitä.

Peter Molyneux lienee nyt iloinen.

Syndicate julkaistaan alkuvuodesta 2012 PlayStation 3-, Xbox 360- ja PC-alustoille.

Lisätietoja:

Lisää aiheesta

EA:lla paluuta tekeviä klassikkopelejä

Uuden Syndicate-pelin käsikirjoitus vuosi nettiin

Lue myös

Diablo 3 – pahuksen hauskaa luolarymistelyä

Infinity Ward tuli järkiinsä Modern Warfare 3:n PC-moninpelin suhteen

Insomniac Games: Resistance 3 on epätoivoista henkiinjäämistaistelua

Zombie Driver (PC)