PS3-hakkeri on Etelä-Amerikassa – lomalla vai Sonya piilossa?

24.03.2011 11:00 | Miikka Lehtonen

Tapahtui aiemmin: hakkerit korkkasivat Sonyn PlayStation 3 -konsolin. Sitten Sonylla kilahti ja alkoi eeppinen noitajahti, jossa haasteita lentelee pitkin maailmaa. Tapahtui äskettäin: noitajahdin keskipisteessä oleva George ”Geohot” Hotz nosti kytkintä ja lähti Yhdysvalloista Etelä-Amerikkaan. Miksi? Siitä ollaan eri mieltä!

Hotz vaihtoi maanosaa sen jälkeen, kun amerikkalainen tuomioistuin määräsi hänet luovuttamaan kiintolevynsä Sonyn haltuun ja ilmestymään itse oikeuden kuultavaksi. Kovalevyt tulivat, mutta eivät Sonya miellyttävässä kunnossa: niistä on ”tarkoituksella poistettu toiminnan kannalta keskeisiä osia”, kuten Sony tiedotteessaan ilmoitti. Ja mies itse? No, hän sijaitsee nykyään jossain päin Etelä-Amerikkaa.

Sony on tietenkin sitä mieltä, että mies pakenee kohti banaanivaltioita päästäkseen karkuun Sonyn kylmältä oikeuden kouralta. Miehen asianajaja näkee asian eri tavalla. Hänen mukaansa kovan henkisen paineen kohteena oleva Hotz vetää hieman henkeä lämpimämmissä maissa, mutta on koko ajan käytettävissä. Hotz itse vahvistaa tämän.

”Olen kuulemma paennut maasta. ROFL. Se on kyllä totta, että olen Etelä-Amerikassa. Tämä on lomamatka, jonka maksoin jo viime vuoden puolella. Nythän on spring break, ei hakkerointi ole koko elämäni”, mies totesi. Ja ne ”toiminnan kannalta keskeiset osat”? Ne olivat kovalevyjen ohjainkortit, jotka on asianajajan mukaan sittemmin toimitettu Sonylle.

Ihmeellistä vääntöä ja varmasti juttu tulee menemään vielä ihmeellisemmäksi.

Lähde: PSX-Scene

Lisää aiheesta

Haastaako Sony seuraavaksi itsensä oikeuteen?

Sony ei saa Googlelta PS3-hakkerien tietoja

PS3-hakkeri GeoHotin haaste voi kaatua maantieteeseen

Sony jahtaa aggressiivisesti PS3-hakkereita

Apple- ja Sony-hakkeri saa Microsoftilta puhelimen