PS3-hakkeri puolustautuu: en tiennyt Sonyn olevan amerikkalainen

30.03.2011 10:48 | Jukka O. Kauppinen

Sonyn PS3-konsolien suojaukset korkannut hakkeri George ”Geohot” Hotz painii parhaillaan kovaa yhden miehen sotaansa kansainvälistä megakorporaatiota, Sonyä, vastaan. Daavid vs. Goljat -taistelussa monien myötätunto on luonnollisesti Daavidin puolella, oli oikeudenkäyntikierteen lopullinen ratkaisu mitä tahansa.

Konsolihakkerimme on kuitenkin aika tiukasti koukussa, joten kaverimme yritykset vältellä Sonyn megahaastetta kuulostavat parhaillaan aika erikoisilta. Geohot muun muassa väittää, ettei tiennyt Sonyn olevan Amerikassa toimiva yritys.

Geohotin asianajajan mukaan kaverin hakkerointiin käyttämän konsolin pakkauksessa ja firmware-päivityksissä näet mainitaan vain Sony Japan, ei lainkaan Sony Computer Entertainment of Americaa.

Tämän perusteella Geohot yrittää kiemurrella pois haasteesta. ”En tiennyt että on edes olemassa SCEA-nimistä yritystä tai että se toimii Kaliforniassa!”

Tavoite on välttää oikeudenkäynnin aloittaminen SCEA:n tavoitteen mukaan Kaliforniassa.

Sony yrittää parhaillaan todistaa, että jos Geohot on tehnyt PlayStation Network -palveluun edes yhden tunnuksen, on hän joutunut hyväksymään palvelun käyttöoikeussopimuksen. Tällöin nakki napsahtaisi. Toistaiseksi yhtään PSN-tunnusta ei ole kuitenkaan voitu yhdistää häneen varmuudella.

Lähde: Kotaku, George Hotz Was Clueless About Sony Computer Entertainment Of America

Lisää aiheesta

PS3-hakkeri on Etelä-Amerikassa – lomalla vai Sonya piilossa?

Haastaako Sony seuraavaksi itsensä oikeuteen?

PS3-hakkeri GeoHotin haaste voi kaatua maantieteeseen

Lue myös

Ensin oli QWOP, nyt on GIRP

EVE Online FanFest 2011 – ”EVE is real”

Mass Effect 2: The Arrival DLC (PC, PS3, Xbox 360)

Warhammer 40K: Dawn of War II: Retribution (PC)