Rakkaudella, John Romero: pelilegendan nuoruuden fanikirje peli-idolilleen

02.03.2012 11:00 | Miikka Lehtonen

John Romero ei nykyään enää saa todennäköisesti paljon fanikirjeitä, ei sen jälkeen, kun mies julisti tekevänsä meistä kaikista bitchejään. Olihan siinä Daikatanassa paljonkin nieleskelemistä ja sen jälkeen mies katosi romanialaisten lapsimorsianten ja mobiilipelien ihmeelliseen maailmaan. Mutta ennen kuin John Romero sekosi, hän rakasti Karatekaa.

Jordan Mechner oli minun nuoruudessani kova luu. Miehen käsistä oli peräisin muun muassa erinomainen Prince of Persia, sekä pitkälti samantyylisellä huipputason animaatiolla C64-aikoihin hurmannut Karateka. No, Karateka taisi oikeasti olla aika kämäinen peli, mutta teknologisesti se oli aikanaan hillitön saavutus. Tämän huomasi myös John Romero, joka kampauksestaan ja PR-tempuistaan huolimatta on aina ollut kova pelimies.

Peliblogi Kotaku on saanut käsiinsä Romeron parisivuisen teinikirjeen, jossa mies viittä vaille tunnustaa kuolematonta rakkauttaan Karatekan koodanneelle Jordan Mechnerille. Pelin huikeat animaatiot ja skrollausrutiinit saivat Romeron aivan lääpälleen.

No, ihan vakavasti parisivuinen kirje on hauskaa luettavaa lähinnä sen takia, mitä myöhemmin seurasi. Ei kulunut nimittäin montakaan vuotta, ennen kuin Romero tapasi Carmackin ja … no, loppu on historiaa. Mutta sitä ennen kannattaa käydä lukaisemassa koko kirje!

Lähde: Kotaku

Lue myös

Huhupartio: Microsoftin salainen tapahtuma pohjustaa Xbox 720:n julkistusta?

Kamppailupeliyhteisön sovinismi herättää kauhistusta

Gearboxin peliveto: Borderlands 2 käyttää Steamworksia