Uusimmat

Ryse-kehittäjä ei ole huolissaan Xbox Onen ”resoluutiogatesta”

11.11.2013 10:00 Juho Anttila

Väittely siitä, kumpi onkaan kaunehin, PlayStation 4 vai Xbox One, sai hiljattain lisää bensaa liekkeihinsä Call of Duty: Ghosts -pelin muodossa. Siinä, missä PS4 pyörittää peliä natiivilla 1080p-resoluutiolla, käyttää Xbox One ylöspäin skaalattua 720p-resoluutiota. Ei liene mikään yllätys, että SDF-puolueen edustajien näkemyksen mukaan tämä todisti uuden Pleikkarin vieneen kisan itselleen.

Sangen muikealta näyttävän Xbox One -yksinoikeusjulkaisu Rysen suunnittelusta vastaava Patrick Esteves on eri mieltä ”resoluutiogaten” merkittävyydestä. Miehen mukaan ihmiset keskittyvät epäoleellisuuksiin. Esteves muistuttaa, että resoluutio on vain pieni osa kokonaisuutta. Henkilökohtaisesti Esteves pitää tärkeämpänä taidesuunnittelua kokonaisuutena.

Esteves kääntää samalla katseen Xbox Onen erikoisvaltin, pilvilaskennan suuntaan. Miehen mukaan pilvipalvelinten tarjoamat mahdollisuudet ovat parhaimmillaan huikeita. Esimerkkinä Esteves tarjoaa muun muassa tilanteen, jossa tekoälylaskennassa hyödynnetään pilvipalvelimia ja mahdollistetaan näin valtavien vihollisarmeijoiden mallintamisen ruudulle.

Patrick Esteves lienee oikeassa siinä, ettei pilvilaskennan mahdollisuuksia olla oikeastaan edes vielä ymmärretty pelaajien toimesta. Resoluutiokaan ei ole kaikki kaikessa. Toisaalta on hyvä muistaa, että Ryse on Xbox One -yksinoikeuspeli, joten Esteves vetää varmasti kommenteissaan kotiinpäin.

Lähde: Techradar

Lisää aiheesta

Ryse: Son of Romen ympärillä kuohuu

Rysessa on pelikin eikä vain QTE-kohtauksia – luvassa rehevää K18-miekkailua

E3Dome: Crytek rakentaa Rooman Xbox Onelle – Ryse