UUSIMMAT

Suomalaiset Alan Wake ja Quantum Break saavat jatkoa, jos Microsoft sen sallii

18.07.2018 17:59 | Muropaketin toimitus

Suomalainen pelistudio Remedy on paljastanut, että sen pelit Alan Wake ja Quantum Break saavat jatkoa, jos Microsoft näin haluaa.

Kuten olemme uutisoineet, pohtii suomalainen pelistudio Remedy uusia näköaloja pelikehitykseen. Sen suunta on eteenpäin, vaikka aiempiin menestyspeleihin olisikin kiinnostusta tehdä jatko-osia.

Nyt Remedyn toimitusjohtaja Tero Virtala on kertonut, että suositut Alan Wake ja Quantum Break -pelit voivat saada jatkoa – jos Microsoft näin haluaa. Microsoft on julkaissut molemmat pelit, ja Quantum Breakin tapauksessa se omistaa julkaisun oikeudet.

Virtalan mukaan Alan Waken tekeminen oli mielenkiintoista, ja se kehitettiin yhteistyössä Microsoftin kanssa. Hän sanoo, että tiettyjen syiden vuoksi Alan Wake ei koskaan saanut jatkoa. Microsoft ei halunnut Quantum Breakin jatko-osaa.

“Näimme Quantum Breakissa todella paljon vaivaa sen maailman, hahmojen ja tarinoiden luomiseksi, mutta Microsoft omistaa sen oikeudet. He eivät halunneet jatkaa pelin tarinaa”, lausuu Virtala.

Remedy on parhaillaan työstämässä aivan upouutta Control-peliä, jonka nimestäkin voi päätellä, että studio haluaa omiin peleihinsä jatkossa täyden päätösvallan.

Muropaketin uusimmat