Uusimmat

Vanhassa vara parempi? Ei tasan ole, minkä todistaa Realms of Arkania

26.10.2013 10:00 Jukka O. Kauppinen

Lähetimme Tero Lehtiniemen seikkailemaan alkujaan 20 vuotta sitten julkaistun Realms of Arkania –roolipelin uusversion maailmoihin. Ja toisin kuin jotkut tuntuvat uskovan, vanhat pelit tai niiden uusioversiot eivät suinkaan ole aina parasta voittoa.

Jos ollaan ihan täysin rehellisiä, on Blade of Destiny ehkä epäonnistunein pelijulkaisu miesmuistiin. Elokuun puolella julkaistu peli oli alkuvaiheessa täysin pelikelvoton tuhoten tallennuksia ja jäädyttäen taisteluita, mutta tekijätiimi Crafty Studiosia ei voi syyttää ainakaan yrityksen puutteesta: se on julkaissut syksyn aikana peliin lähemmäs neljäkymmentä päivitystä, jotka ovat parhaansa mukaan pyrkineet korjaamaan massiivisen pelin massiivista bugilaumaa. Harmi vaan että samalla on usein luotu myös uusia.

Realms of Arkania: Blade of Destiny kuulostaa paperilla todella hyvältä. Se on ensimmäisen persoonan liikkumista ja vuoropohjaista ryhmätaistelua yhdistelevä roolipeli, joka tarjoaa paitsi massiivisen maailman myös äärimmäisen orjallisen pöytäroolipelitoteutuksen. Erilaisia taistelun kulkuun vaikuttavia tekijöitä on klaustrofobiasta väkivaltaiseen temperamenttiin, mikä voinee kolmen ominaisuuden nykyroolipeleihin tottuneille tuntua melkoisen raskaalta.

Raskautta pahensi julkaisuvaiheessa vielä se, että pelin englanninkielinen manuaali saatiin valmiiksi vasta kuukausi julkaisun jälkeen, jota ennen peli selitti loitsut, ominaisuudet ja vastaavat äärimmäisen huonosti, jos ollenkaan. Bugisuuteen ja yleisesti ottaen armottomaan maailmaan yhdistettynä pelikokemusta pystyi tässä vaiheessa luonnehtimaan suorastaan murskaavaksi.

Lue koko arvostelu: Realms of Arkania: Blade of Destiny (PC)

Lisää aiheesta

Demonicon-ensikosketus: demonisen synkkää roolipelaamista (osa 1)

Demonicon-ensikosketus: kurjuuden alhosta ikuisen yön suolle (osa 2)

Lue myös

Cognition: An Erica Reed Thriller – Episode 4: The Cain Killer (Mac, PC)

Fables: The Wolf Among Us Episode 1: Faith (Mac, PC, PS3, Xbox 360)

Legend of Zelda: The Wind Waker HD (Wii U)