Wii U -emulaattori pyörittää jo Super Mario 3D Worldia täydellisesti

22.03.2016 15:30 | Miikka Lehtonen

Viime aikoina emulaattoririntamalta on sadellut hyviä uutisia. PlayStation 3 -emulaatio on jo hämmentävän hyvällä tasolla ja näyttää siltä, että Wii U -emulaattorit ovat aika tarkkaan yhtä pitkälle kehittyneitä. Cemu-emulaattorin kehittäjät ovat nimittäin julkaisseet esittelyvideon, jossa Super Mario 3D World pyörii aika täydellisesti.

Vaikka WIi U ei olekaan se konsoleista tehokkain, on vieraiden laitealustojen emulointi PC:llä aina haastavaa puuhaa. Niinpä ei ole mitenkään itsestäänselvyys, että pehmeä ja laadukas Wii U -emulaatio onnistuisi nykyisillä koneilla tai ihan muutamaan vuoteen. Mutta hyvin se näkyy toimivan. Jos oikein silmiä siristelee niin kyllähän Super Mario 3D Worldissa ehkä hyvin pientä hidastelua näkyy silloin tällöin ja varjot tuntuvat olevan vähän tylymmät kuin Wii U:lla, mutta kokonaisuutena aika tyylipuhdas suoritus.

Kohta pääsemmekin sitten siihen hauskaan vaiheeseen, missä Cemun avulla voi vääntää Wii U -pelien resoluutiot 1080P:hen ja muutenkin saada pelit näyttämään silmiähivelevän kauniilta.