Uusimmat

Sony nappasi studiokaupoissaan Microsoftin yksinoikeuspelin

18.09.2019 11:15 Muropaketin toimitus

Sony sai Insomniac Gamesin ostaessaan omakseen myös oikeudet kaikkiin studion aiempiin julkaisuihin.

Microsoft ja Sony ovat molemmat ostelleet tänä vuonna uusia studioita, ja kuten elokuussa kerroimme, on esimerkiksi pitkäikäinen Insomniac Games siirtynyt kokonaan Sonylle. Nyt Destructoid tietää kertoa, että studiokaupoissa myös kaikkien Insomniacin aiempien pelien julkaisuoikeudet siirtyivät Sonylle.

Tämä johtaa erikoiseen tilanteeseen, sillä Sony omistaa nyt oikeudet yhteen Microsoftin tämän sukupolven yksinoikeuspeleistä. Kyseessä on toiminta-räiskintä Sunset Overdrive, jonka Xbox Game Studios (silloinen Microsoft Studios) julkaisi Xbox Onelle vuonna 2014.

Vaikka kyseessä on muutaman vuoden vanha peli, kääntyi se vasta viime vuonna myös PC:lle. Mistään täysin unohdetusta julkaisusta ei siis ole kyse.

Destructoidin mukaan Sunset Overdriven kääntyminen PS4:lle vaikuttaa kuitenkin epätodennäköiseltä, eikä Sony näytä kiinnostuneelta Insomniacin aiempien pelien uudelleenjulkaisuista. Sony Interactive Entertainmentin johtaja Shuhei Yoshida on tuoressa haastattelussa korostanut, että hän ”odottaa innolla uusia julkaisuja”.

Insomniacin tulevat pelit ovatkin todennäköisesti PlayStationin yksinoikeuspelejä. Tämä ei tosin ole suuri muutos, sillä studio on aiemmin kehittänyt Sonylle paitsi Ratchet & Clank ja Resistance -pelisarjat, myös viime vuoden Marvel’s Spider-Man -hittipelin.