Uusimmat

Activision sulki Bizarre Creations -studion

16.11.2010 21:14 Jukka O. Kauppinen

Kiivasta vauhtia pelimaailman tietoverkoissa kiitävä ja hetki hetkeltä huhusta faktaksi vahvistuva tieto kertoo Activisionin sulkeneen legendaarisen brittiläisen pelistudio Bizarre Creationsin. Väittämien mukaan studion kaikki noin 200 työntekijää on saanut potkut kolmen kuukauden irtisanomisajalla.

Activision ei ole vielä vahvistanut Bizarren sulkemista, mutta sekä studion työntekijät että sen lähellä olevat tahot ovat kertoneet tapahtuneesta.

Activision osti Bizarre Creationsin vain kolme vuotta sitten lähes 70 miljoonalla punnalla.

Bizarre on – tai oli – Britannian Liverpoolissa sijaitseva pelitalo, jonka historia yltää aina vuoteen 1988 saakka. Studio sai nykyisen nimensä vuonna 1994. Yhtiön ensimmäinen nykynimellä tehty suuri julkaisu oli 1996 PlayStationille julkaistu Formula 1, joka oli koko vuoden myydyin videopeli Euroopassa. Bizarre muistetaan myös peleistään Metropolis Street Racer (Dreamcast), Project Gotham Racing 1/2/3/4 (Xbox, Xbox 360), Geometry Wars (Xbox 360, PC) ja Boom Boom Rocket (Xbox 360).

Jos tiedot pitävät paikkansa, kuten pahoin vaikuttaa, jäivät studion viimeksiksi peleiksi upea ajopeli Blur ja keskinkertainen räiskintä James Bond 007: Blood Stone.

Lisätietoja: http://en.wikipedia.org/wiki/Bizarre_Creationshttp://www.bizarrecreations.com/

Lähteitä muun muassa:Sources: 200 jobs go as Activision axes Bizarre [Update 2]Activision Shutters Project Gotham Dev Bizarre Creations?Layoffs, possible closure rumoured at Bizarre

Lisää aiheesta

Activision osti Bizarre Creationsin, Gotham Racing –ajopelin tekijän

Bizarre Creationsin historia

Blur (PC, PS3, Xbox 360)

Project Gotham Racing 4 (360)

The Club (PC, PS3, 360)

Lue myös

Domen arvosteluviikko 45/2010: Armored Brigade, Dragon Age 2, Just Dance 2, Saw 2, Vanquish, WRC

Facebook yrittää modernisoina nettiviestinnän – sähköpostit, pikaviestit ja tekstiviestit kulkevat Facebook Messages -palvelun kautta

Star Wars: The Force Unleashed II (PC, PS3, Xbox 360)

Trials HD:n Big Thrills joulukuussa

Muropaketin uusimmat