Uusimmat

Witcher 2 – witchy enough?

18.05.2011 13:40 Jukka O. Kauppinen

Mahtoiko PC-roolipelien fanien keskuudessa iskeä äkillinen keväinen flunssa-aalto, sillä eilen tapahtui jotain hienoa ja odotettua. Witcher 2 -roolipeli näet julkaistiin.

Muutama vuosi sitten PC:lle julkaistun upean roolipelin jatko-osaa on odotettu kiimaisesti koko alkuvuosi. The  Witcher 2: Assassins of Kings on väittämien mukaan valtava, avoin ja iskevä.

 

Lainauksia lukijoidemme ensikokemuksista…

Yön oli ladannut steamista ja aamulla kokeilin ennen töitä vähän. Ilmeisesti joku prologi-taistelu tuli ja siinä muutaman sekunnin ihmeteltyä olinkin jo kuollut. Toinen lataus, porukka juoksentelee palavana ja nyt huomaan että ylälaidassa on joku juokseva luku (aika?) ja taas olen kuollut. Kolmas lataus ja juoksen porukan perässä ja törmään sotilaisiin ja taas kuollut.

Vähän wtf-fiilis ja kone kiinni ja töihin. En kyllä ole reaaliaikaisen ystävä. Enkä manuaalien, mutta kaiketi nuo kontrollit edes pitää opetella. Taistelusysteemi oli kyllä surkea ykkösessäkin ja selkeästi minulle suurin kynnys edes pelata se läpi, mutta siihen jotenkin kuitenkin tottui. Loppujen lopuksi peli oli kuitenkin loistava.

Ai helvetti kuinka vihaankaan kiirettä ja häseltämistä peleissä. Oikein laittoi vituttamaan heti aamutuimaan.

– Za

Eka bossi hoideltu ja taistelusysteemi vaikuttaa aivan mahtavalta! ei ole ollut liian vaikea minusta easyllä eikä mediumillakaan. hardia en ole uskaltanut kokeilla. kontrollit ovat oikein hyvät. ahtaissa tiloissa kävelee shift pohjassa ja käyttelee medallionia (Z) lootatessa.

– JouBqa

Joo se alku on kyllä vähän haistavittu meininkiä, eihän tommosta nykyaikana enää voi ymmärtää kun joka pelissä pukkaa olemaan tutoriaalit  Helpottuu kyllä siitä onneks kun oppii ne spellit ja nappulat.

– Jurvelo

Ei mulla lataa hetkeäkään taloihin tai muutenkaan ovista mentäessä. Animaatio sulautuu muuhun liikkeeseen niin saumattomasti kuin nyt yleensä on mahdollista. Pelaajana olen sellainen nuuskia, että joka nurkka tulee kaivettua ja törkyä on paljon. Huomattavasti enemmän kuin ykkösessä. Näytti muuten rahat siirtyvän ykkösen savesta vai onko bugi. Rahaa kiitettävät 240000 yksikköä ekan schapterin alussa. Muutenkin muutama pieni omituisuus havaittavissa joten pätsiä pukkaa varmasti jossakin vaiheessa.

– Raasteri

Pelin alussa meinasin luovuttaa muutaman minuutin jälkeen, viholliset pieksivät miten huvittaa. Aloin jo kyllästymään peliin, mutta päätin sitten kuitenkin harjoitella jonkin aikaa erilaisia strategioita ja lopulta asiat rupesivat avautumaan. Väittäisin, että taistelusysteemi on valovuosia edelle Witcher ykkösen tylsästä ja mekaanisesta mättämisestä, joskin sen oppiminen vaatii vain taitoa. Väitän myös, että tästä pelistä ei voi nauttia, ellei tuota taisteludynamiikka sisäistä kunnolla. Kyse ei ole pelkästään ukemien heittämisestä – aka dodge. Viholliisten keskellä oppii tanssimaan pelkästään normaaleita liikkumisnappuloita hyödyntäen, mikäli vain osaa lukea vastakumppaneiden liikkeitä. Voit piestä kuusi vihollista saamatta yhtään naarmua, joskin suorituksen toistaminen vaatii todellista paneutumista. Kuitenkin, insane-taso ei tunnu enää mahdottomalta idealta.

– Echi

Tuli se rapeat 4h pelattua, tässä mietteitä ilman spoilereita:

-Aluksi aivan pirun vaikea, etenkin muutamassa isommassa taistelussa. Potioneita ei voi jostain syystä nauttia kaikissa tilanteissa, ei auta asiaa yhtään..

-Peli ei lähde käyntiin 1080 resoa suuremmilla fullscreenillä

-Alla GTX580 uusimmilla beta ajureilla, toimii hyvin ilman ubersamplingia

-Kartat ja grafiikka muutenkin komeata

-Kauppasysteemi menty tekemään pirun sekavaksi

-Taikoja ja muita on pakko käyttää, peliä ei ole toivoakaan läpäistä ilman niitä

-Skillejä tuntuu tulevan aika hitaasti, ainakin W1 verrattuna

-Digital ekstroja ei ole missään, eikä thewitcher.comiin pääse kirjautumaan

-Aluksi peli vaikutti pettymykseltä mutta prologuen jälkeen se tunne katosi

– GJ

 

 

Lisää upeita pelivideoita (e)Domen videokanavalta osoitteesta https://www.youtube.com/user/wwweDomenet

Lisätietoja: http://www.en.thewitcher.com/

Lisää aiheesta

The Witcher (PC)

The Witcher Enhanced Edition (PC)

Kuva: Penny Arcade

Lue myös

DiRT 3 – talla pohjaan ja rallia ajamaan

Harvest Moon: Animal Parade (Wii)

Hector: Badge of Carnage Episode 1: We Negotiate With Terrorists (iOs, Mac, PC)

Voita inFamous 2 -lenkkarit, peli, paita, Roccat pelikeskitin ja vaikka mitä!

Muropaketin uusimmat