UUSIMMAT

Kokeilussa Acer Swift 5 – Ultrakevyt kannettava vähemmän raskaisiin tehtäviin

13.05.2018 09:00 | Aleksi Pakkala

Muropaketin testilabraan saapui testattavaksi Acerin uusi kepeä ultrabook Acer Swift 5. Kyseessä on todella kevyt ja ohut, kevyeen työskentelyyn ja mediakulutukseen suunnattu kannettava tietokone.

Muropaketin testilabraan saapuneen Acer Swift 5 -kannettavan prosessorina on kaksiytiminen Intel i5-8250U. Se kuuluu Intelin vähävirtaiseen U-tuoteperheeseen, eikä prosessorin tuottaman lämpökuorma olekaan kuin 15 wattia. Prosessorin korkein turbo-kellotaajuus on 3,4 gigahertsiä, mutta käytännössä raskaissa tehtävissä prosessori vain harvoin toimii tällä nopeudella.

Vähävirtaista LPDDR3-työmuistia kannettavassa on kahdeksan gigatavua, ja se toimii 1867 megahertsin nopeudella. Erillistä näytönohjainta näin pieneen koneeseen ei olla saatu mahtumaan, joten näytön pikseleitä vaihtelee Intelin integroitu UHD 620 -näytönohjain.

Acer Swift 5 -kannettavan ehdoton vetonaula on magnesiumseoksesta valmistettu runko.

Magnesiumseos on huomattavasti alumiinia kevyempää, mutta silti lähes yhtä lujaa ja kestävää. Taivuteltaessa runko antaa huomattavasti enemmän periksi kuin esimerkiksi alumiininen Macbook Pro, ja on hieman jämerämpi kuin muoviset saman kokoluokan kannettavat tietokoneet. Acer Swift 5 on kevyen runkonsa ansiosta käsittämättömän kevyt, painaen vain 970 grammaa.

Acer Swift 5 ulkoinen muotoilu ei juurikaan poikkea tavallisen ultrakevyen kannettavan muotoilusta. Näppäimistö ja hiiritaso ovat totutuilla paikoilla. Myös näytön sarana on hyvin perinteisesti muotoiltu.

Kevyen kannettavan etukamera on onnistuttu mahduttamaan näytön yläreunaan, mikä onkin ehdottomasti oikea paikka kameralle. Osassa kannettavissa, joissa näytön reunat ovat todella kapeat, on etukamera jouduttu siirtämään näytön alapuolelle, mikä luo todella epäedullisen kuvakulman käyttäjän kasvoista.

Acer Swift 5 on paitsi kevyt, myös todella ohut. Paksuimmasta kohdastaan läppäri on vain 1,5 senttimetriä paksu. Silti kannettavan sivuille on onnistuttu mahduttamaan kaikki yleisimmät liitännät, joihin palataan kohtatarkemmin.

Vaikka Swift 5 tarjoaa kohtuullisen akkukeston, kannattaa laukkuun pakata mukaan laturi. Onneksi varustukseen kuuluva latauslaite on kannettavan designia mukaileva, siro ja kevyt. Laturi on suunnilleen iPadin laturin kokoinen, ja painaa hieman vähemmän.

Valitettavasti laturia ei kytketä tietokoneeseen modernilla USB-C-liittimellä, vaan käytössä on perinteisempi pyöreä latausliitin.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Käytettävyys
  3. Suorituskykytestit ja akkukesto
  4. Yhteenveto

Muropaketin uusimmat