UUSIMMAT

Yhteenveto

13.05.2018 09:00 | Aleksi Pakkala

Yhteenveto

Acer Swift 5 on kevyt ja tyylikäs business-läppäri. Hillitty ulkoasu pukee kannettavaa hyvin, ja kannettavan rakenne on kevyestä painostaan huolimatta ensiluokkainen. Runko taipuu todella vähän, ja näytön sarana on sopivan jäykkä, eikä anna periksi näyttöä tökkiessä. Acer Swift 5 on varustettu kattavalla liitäntävalikoimalla, vaikkakin kannettavan USB-C liitin ei tue modernia Thunderbolt-tekniikkaa. Kannettavan akku tarjosi yllättävän pitkän käyttökokemuksen, joten laturin kotiin unohtaminen ei ole välitön katastrofi.

Kannettavan testattu konfiguraatio maksaa tällä hetkellä noin 1100 euroa, joka asettaa kannettavan hyvin kilpailukykyiseen asemaan esimerkiksi Asuksen Zenbook UX430 -kannettavan kanssa, jonka samanhenkinen konfiguraatio maksaa myös noin 1100 euroa. Samaan hintaluokkaan löytyy Acerin omasta valikoimasta Spin 5 -kannettava, joka on Swift 5 -mallia painavampi 2,2 kilogramman painollaan, mutta on varustettu 360 astetta kääntyvällä näytöllä ja erillisellä GTX 1050 -näytönohjaimella.

Acerin Swift 5 mallin selkein valttikortti on poikkeuksellisen alhainen paino. Ainoa suora kilpailija Acer Swift 5 kannettavalla kaikkien ominaisuuksien puolesta on LG Gram -mallisto, jota ei ole Suomessa saatavilla.

Uutuuskannettavan suurin miinus tulee huonosta suorituskyvystä, ja sen tahallisessa rampauttamisesta.

Prosessorin kellotaajuuksia lasketaan naurettavan alas hiljaisuutta havitellen, eikä käyttäjällä ole mahdollisuutta vaikuttaa tähän toiminnallisuuteen. Mikäli kyseessä olisi 500 euron peruskannettava, voisi tämän painaa villaisella, mutta koska kyseessä on yli tuhat euroa maksava high-end-kannettava, on ongelma ilmeinen. Alhainen suorituskyky ei luultavasti haittaa perustason nettiselauksessa tai Netflix-katselussa, mutta ongelmia ilmenee raskaampien Powerpoint-esitysten kanssa, ja varsinkin laskentatehoa vaativissa työtehtävissä.

Kosketusnäyttö on paitsi huonosti suunniteltu, myöskin turha Acer Swift 5:n kaltaisessa tuotteessa. Mikäli näyttö kääntyisi ympäri 360 astetta, ja kannettavaa voisi käyttää tablettina, olisi kosketusnäytölle käytännön hyötyäkin. Itse näyttö taas on erittäin laadukas IPS-paneeli, jonka väritoisto ja katselukulmat eivät jätä kylmäksi.

Ultrakevyttä Acer Swift 5 -kannettavaa voi suositella paljon matkaavalle ja konettaan mukana kantavalle henkilölle, joka ei työtehtävissään tai vapaa-ajallaan tarvitse laskennallisesti tai graafisesti raskaita ohjelmia. Samalla rahalla saa kuitenkin huomattavasti tehokkaamman kokonaisuuden, mikäli painosta ja kannettavan paksuudesta on valmis hieman tinkimään.

Hyvää

  • Keveys
  • Laadukas näyttö
  • Melko pitkä akkukesto

Huonoa

  • Suorituskykyongelmat
  • Pohjaan sijoitetut kaiuttimet
  • Kosketusnäyttö ei pääse oikeuksiinsa

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Käytettävyys
  3. Suorituskykytestit ja akkukesto
  4. Yhteenveto

Muropaketin uusimmat