UUSIMMAT

Tuotteen esittely

18.11.2020 20:00 | Aleksi Pakkala

Tuotteen esittely

TP-Linkin Deco-sarjan tuotteissa on kiinnitetty erityishuomiota reitittimien ulkonäköön. Testissä olevan X60-mallin reitittimet ovatkin mielestäni varsin onnistuneesti muotoiltuja.

Deco X60 -mallin -Mesh-tukiasemat on suunniteltu mahdollisimman hyvin monen kodin sisustukseen sopivaksi – muotoilu onkin kieltämättä ihan pelkistetyn tyylikäs. Verrattuna perinteisiin antenneja täynnä oleviin versioihin, esimerkiksi TP-Linkin omaan Archer AX6000 -malliin, Deco X60 -laitteet ovat aivan toisesta maailmasta.

Myyntipakkauksessa toimitetaan kolme Deco X60 -reititintä. Mikäli kolme purkkia ei riitä kattamaan koko kartanon aluetta, voi erikseen myytäviä Deco X60 -tukiasemia lisätä samaan Mesh-verkkoon lisää, jolloin saavutetaan entistä kattavampi verkko.

Reitittimien mukana ei toimiteta mitään lisävarusteita, sillä mukana on vain kolme virtajohtoa sekä yksi ethernet-kaapeli.

Reitittimien ilmanvaihto on toteutettu pienen reunuksessa sijaitsevan aukon kautta. Reitittimissä ei todennäköisesti ole tuulettimia lainkaan, vaan kuuma ilma nousee reunuksesta ulos ja viileää ilmaa ohjautuu reitittimen pohjasta sisään. Deco X60 -reitittimet eivät testauksen aikana pitäneet minkäänlaista ääntä.


Deco X60 -reitittimien pohjassa on neljä kumitassua, painike reitittimen nollausta varten, sekä reitittimen tilasta kertova led-valo.

Led-valo palaa vihreänä kun reititin on toiminnassa ja yhdistettynä verkkoon, reitittimen valo vilkkuu sinisenä asennuksen aikana ja ongelmatilanteessa reitittimessä palaa punainen valo.

Valoa pystyy ohjaamaan sovelluksen kautta, ja valon voi sammuttaa joko kokonaan, tai valon sammumisen voi ajastaa. Äänettömän toiminnan ja valojen sammuttamisen ansiosta Deco X60 -reitittimen voi siis sijoittaa myös makuuhuoneeseen.

Deco X60 -reitittimien takaa löytyy liitin virtajohdolle, ja kaksi gigabitin ethernet-liitintää. Kaikki kolme pakkauksessa toimitettavaa tukiasemaa ovat fyysisesti sekä ominaisuuksiltaan identtisiä. Käytännössä siis mistä tahansa kolmesta reitittimestä voi tehdä isännän, kun kaksi muuta toimivat kantaman laajentajina.


Deco X60 -reitittimet ovat myös oikein järkevän kokoisia, ja reitittimet ”katoavat” helposti sisustukseen.

Yksi reitittimistä oli useamman päivän makuuhuoneessa, ja kysyessäni puolisoltani sopiiko testissä ollut reititin sisustukseen, kertoi hän ettei ole nähnytkään mitään reititintä makuuhuoneessa. Tavoite siis sikäli saavutettu.

Reititin on 11,5 senttimetriä korkea ja halkaisijaltaan 11 senttimetriä.

 

TP-Link AX3000 Deco X60 Mesh-verkon käyttöönotto on melko helppoa. Omat kokemukseni mobiilisovelluksilla suoritettavista asennuksista eivät ole positiivisia. Jos käyttäjä tekee jotakin väärin, on ohjelman vaikea ymmärtää mikä asennuksessa meni vikaan, ja tarkkojen virheviestien puute tekee ongelmanratkaisusta hankalaa käyttäjälle. Usein siis jotain menee pieleen ilman minkäänlaista virheilmoitusta mikä auttaisi ongelmanratkaisussa.

TP-Link Deco -sovellus ohjaa käyttäjän läpi asennusprosessin hyvin yksinkertaisilla kuvilla, mutta tällaisten asennusprosessien ongelmana on nimenomaan ongelmatilanteet.  Tällä kertaa kuitenkin käyttöönotto sujui kuitenkin lähes ongelmitta, vain tukiasemat täytyi käynnistää kerran uudelleen asennusprosessin aikana.

Deco X60 -tukiasemien käyttöönotto oli kokonaisuutena huomattavasti helpompaa, verrattuna aikaisempiin kokemuksiini sovelluspohjaisten asennusprosessien kanssa verrattuna. Pidän itse silti huomattavasti enemmän manuaalisemmasta selaimen kautta hoidettavasta asennusprosessista. TP-Link Deco -sovelluksen avulla on mahdollista kontrolloida kaikkia Deco X60 -reitittimien ominaisuuksia.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Tuotteen esittely
  3. Suorituskykymittaukset
  4. Yhteenveto

Muropaketin uusimmat