Testissä Cooler Masterin tornicoolerit Hyper H412R ja MasterAir MA610P

13.03.2018 19:00 Aleksi Pakkala

Vaikka nestejäähdytysratkaisujen kasvattavat jatkuvasti suosiotaan, ovat ilmajäähdytteiset jäähdyttimet edelleen ylivoimaisesti suosituin tapa pitää prosessori viileänä. Muropaketin testiin saapui Cooler Masterin loppuvuodesta 2017 esittelemät uutuudet perinteisten tornicoolereiden rintamalta.

Tällä kertaa testissämme on kaksi tornicooleria kahdesta hyvin erilaisesta hintaluokasta. Noin 35 euron hintainen Hyper H412R laajentaa Cooler Masterin legendaarista Hyper-sarjaa, joka on jo vuosia tarjonnut erinomaista suorituskykyä huokeaan hintaan. H412R on 92 millimetrin tuulettimella varustettu, kompaktimpi malli. Se sopii erinomaisesti esimerkiksi mini-ITX-kokoonpanoihin, joissa ylimääräinen tila on usein kortilla.

MasterAir MA610P vuorostaan kuuluu Cooler Masterin Master-sarjaan, joka edustaa yrityksen valikoiman eliittiä. Noin 75 euron hintainen jäähdytin on varustettu kahdella RGB-valaistulla ja 120 millimetrin tuulettimella, jotka tukevat valaistuksen synkronointia esimerkiksi Asus Aura-, ja MSI Mystic Light-sovellusten kanssa emolevylle kiinnitettävän nelipinnisen RGB-liitännän kautta.

Cooler Master on tuottanut tietokoneiden komponenttien jäähdytystuotteita vuodesta 1992, ja yritys on laajentanut tuotevalikoimaansa koteloiden ja jäähdyttimien lisäksi oheislaitteisiin sekä virtalähteisiin. Kovimmat nimet tornicoolerien markkinoilla ovat Cooler Masterin lisäksi Noctua, Thermalright ja Arctic Cooling. Kaikkien valmistajien valikoimista löytyy kilpailijoita Cooler Masterin uutuuksia vastaavia tuotteita kokonsa ja suorituskykynsä puolesta, mutta MasterAir MA610P erottuu selkeämmin kilpailusta ohjelmistolla ohjattavilla RGB-valoillaan.

Testissä tutustutaan Cooler Master Hyper H412 ja MasterAir MA610P -jäähdytinratkaisuihin lähemmin, ja verrataan niiden suorituskykyä ja melutuotantoa Noctuan NH-D15 tornicoolerin kanssa. Noctuan lippulaivamalli on huomattavasti Cooler Masterin jäähdyttimiä hintavampi, mutta edustaa edelleen tornicoolerien kirkkainta kärkeä.

Sisältö

  1. Alkusanat
  2. Tuotteiden esittely
  3. Lämpötila- ja melumittaukset
  4. Yhteenveto