UUSIMMAT

Yhteenveto

13.03.2018 19:00 | Aleksi Pakkala | 2

Yhteenveto

Cooler Masterin uutuudet ovat molemmat varsin päteviä jäähdyttimiä omissa kategorioissaan, ja varsinkin Hyper H412R vakuutti kompaktissa koossaan tarjoamallaan suorituskyvyllä. MasterAir MA610P ei suoriutunut suorituskyky- ja melumittauksista aivan yhtä mallikkaasti, mutta loisti senkin edestä ulkoasullaan.

Cooler Master Hyper H412R:n edustama 92-millimetristen kokoluokka alkaa olla kuoleva laji. Harva nykypäivän kotelo on muotoiltu siten, että sinne mahtuisi juuri ja juuri 92 millimetrin kokoluokan jäähdytin, muttei 120 millimetrisellä tuulettimella varustettua jäähdytintä. Nopealla etsinnällä ei löytynyt yhtäkään modernia mITX-kokoluokan koteloa johon 136,5 millimetriä korkea Hyper H412R mahtuisi, mutta 158mm korkea Hyper 212X -malli ei. Cooler Master Hyper H412R tarjoaa kokoisekseen loistavaa jäähdytyskykyä, mutta sen järkevät käyttökohteet ovat erittäin rajatut.

Cooler Master MasterAir MA610P oli monilta osin pettymys. Melko suuresta koostaan ja kahdesta 120 millimetrin tuulettimesta huolimatta jäähdytin ei kyennyt pitämään ylikellotetun Intel Core i7-7700K -prosessorin lämpötiloja kurissa Prime95 small FFT -testissä 1000 RPM:n tuuletinnopeudella. Tosin normaaliolosuhteissa Masterair MA610P pystyy pitämään jopa ylikellotetun prosessorin viileänä pelikäytössä, pysyen samalla melko hiljaisena. Tämä tosin on muutenkin minimivaatimus yli 70 euroa maksavalle tornicoolerille.

Harmillista oli kuitenkin MA610P:n yhteensopivuusongelmat suurien muistikampojen kanssa, varsinkin kun ongelma olisi voitu välttää melko helposti. Cooler Master onnistui kuitenkin jäähdytinratkaisun ulkoasun suunnittelussa. Lopputuote on erittäin tyylikäs, ja jäähdyttimen RGB-valot mahdollistavat yhtenäisen ilmeen kokoonpanon muiden valaistujen osien kanssa.

 

Cooler Master Hyper H412R

Hyvää

 • Hyvä jäähdytysteho kompaktiin kokoonsa nähden
 • Hiljainen

Huonoa

 • Liian karkeaksi jätetty kontaktipinta

 

Cooler Master MasterAir MA610P

Hyvää

 • Todella näyttävä ulkoasu
 • Valojen synkronointi emolevyn liitäntää käyttäen

Huonoa

 • Heikohko jäähdytysteho hintaan ja kokoon nähden
 • Liian karkeaksi jätetyt kontaktipinta

Päivitetty 19.3.2018 klo 09.33. Korjattu emolevyn mallinmerkinnän virheellinen Z370-merkintä oikeaksi Z27o-merkinnäksi.

Sisältö

 1. Alkusanat
 2. Tuotteiden esittely
 3. Lämpötila- ja melumittaukset
 4. Yhteenveto
Keskustelu

"Testialustassa prosessorina käytettiin Intel Core i7 7700K -mallia asennettuna Asuksen ROG Strix Z370-F Gaming -emolevylle."

Tiättekös kun ihmiset lukee näitä, ja nyt ne muutamat on ymmällään et "hei i7-7700k toimii sittenkin z370 emoissa, tilaan semmoset" sit itkettää kun tavarat tulee, eikä toimikkaan… Ei näin :(

ihan ok, ja verrokki oli hyvä d15,tiedä miksi toinen oli mukana…testinä okayyy

testaisiko muropaketti Alpenföhn Olymp -prosessorijäähdyttimen.

ei oikein löyd kunnon testiä mistää,ihmettelen miksi..sentään tdp 340w eli teoriaasa paras.
jossain saksalaisissa testeissä ollut ja hvät tulokset on tullu,esim. D15 jää.

testiä kaivataan,mukaan D15 ja bquiet dark rock pro 3 tai jos mahdollista 4 malli.

Muropaketin uusimmat