UUSIMMAT

Testissä edullinen Thermalright True Spirit 140 Direct -tornicooleri

30.12.2016 14:36 | Juha Kokkonen | 3

Testasimme Muropaketissa viime toukokuussa edullisia tornicoolereita, jotka sijoittuivat noin 25–35 euron hintaluokkaan. Tuolloin totesimme niiden riittävän hyvin peruskäyttöön, mutta suosittelimme kovempaan ylikellotukseen tehokkaampia vaihtoehtoja.

Paremman jäähdytystehon saamiseksi ei välttämättä tarvitse hypätä suoraan 2–3-kertaisesti kalliimpaan high-end-luokkaan, sillä jo 10–15 euron lisäpanostuksella markkinoilta löytyy pykälää järeämpiä coolereita. Prosessorijäähdytyksen veteraani Thermalright esitteli marraskuun taitteessa suosittuun True Spirit -sarjaansa uuden True Spirit 140 Direct -mallin, joka saattaa hyvinkin olla vastaus lisäjäähdytystehoon kohtuuhinnalla. Otimme coolerin testiin heti testikappaleiden tultua saataville.

Thermalright True Spirit 140 Direct saapui Suomessa kauppoihin joulukuussa. Valmistajan suositushinta coolerille on 38 euroa. Suomessa hinta on artikkelin julkaisuhetkellä edullisimmillaan 42,90 euroa.

Tutustumme tässä artikkelissa coolerin teknisiin ominaisuuksiin ja rakenneratkaisuihin sekä vertailemme jäähdytyssuorituskykyä kilpailijoihin.

Sisältö

  1. Alkusanat
  2. Pakkaus, tarvikkeet ja rakenne
  3. Coolerin asennus
  4. Testikokoonpano ja -metodit
  5. Melu- ja lämpötilamittaukset
  6. Yhteenveto
Keskustelu

Vaikuttaa ihan ok jäähyltä kun katsoo hintaa.
Kiinnitysratkaisu on ehkä hieman työläämpi mutta ovat kai karsineet kuluja siinä ja melkein jokaiselta pysyy ruuvari kädessä eli ei pitäisi olla ongelma.
Ja kiitos arvostelusta

Kiitos hyvästä artikkelista. Itse kaipaisin verrokki cooleriksi jonkun halvan all-in-one jäähyn, kun tuossa hintaluokassa sellanen taitaa laittaa näitä tornimallisia pataan 100-0. Muutenkaan en voi käsittää miksi niitten kupariputkien väliin pitää jättää ne millin leveät ja syvät välit, parempi olisi ollut jos olisi edes saatu painettua ne putket yhteen jos kerran pitää tuota suorakosketustekniikkaa käyttää. Itselläni ollut joskus muinoin yksi tällainen direct-mallinen tornicooleri, mutta siinä putket olivat tiukasti yhdessä, tais olla jopa ocz valmistajana.

Halpa AIO häviää yleensä joko äänessä tai tehossa aina. Mutta se ihmetyttää että verrokkina ei ole Macho Direct joka on samaa hintaluokkaa isompana

Muropaketin uusimmat