Uusimmat

Metal Gear Solid V:ssä käynnistyi piilotettu pelitapahtuma, eikä edes Konami tiedä miksi

06.02.2018 11:02 Muropaketin toimitus

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain -pelissä on käynnistynyt Nuclear Disarmament -tapahtuma, mutta julkaisija ei tiedä, mistä se johtuu. Tapahtuman olisi pitänyt käynnistyä vasta, jos kaikki pelaajat luopuvat ydinaseista.

Vuonna 2015 ilmestyneestä Metal Gear Solid V: The Phantom Painista löydettiin pian julkaisun jälkeen piilotettu välivideo, jonka piti käynnistyä vain, jos kaikki pelaajat pelin verkkopelissä luopuvat ydinaseista. Tavoite vaikutti täysin mahdottomalta, mutta nyt videoon liittyvä Nuclear Disarmament -tapahtuma on kuitenkin käynnistynyt pelin PC-versiossa.

Eurogamerin mukaan MGS V -pelaajat eivät kuitenkaan ole yhteistuumin luopuneet ydinaseista, joten jokin asiassa mättää. Konami onkin julkaissut Metal Gearin virallisella Twitter-tilillä viestin, jonka mukaan se selvittelee asiaa. Peliyhtiö ei siis tiedä, miksi tapahtuma on käynnistynyt.

Eurogamerin mukaan vaikuttaa uskottavalta, että pelaajat ovat onnistuneet jollakin tapaa huijaamaan pelin serveriä käynnistääkseen tapahtuman. MGS V Nuke Watcher -seurantasivulta voi nähdä, että pelissä olevien ydinaseiden määrässä tapahtui tammikuun lopussa yhtäkkinen romahdus, mikä vaikuttaa keinotekoiselta. Näyttää siis siltä, että peliä on huijattu tarkoituksella.

Alta näet Konamin twiitin, sekä jo aiemmin levinneen videon, jonka kaikki PC-pelaajat näkivät tapahtuman käynnistyttyä. Ongelmaa ei ole havaittu muilla alustoilla.