Uusimmat

eDomen arvosteluviikko: Alan Wake DLC, Blacklight, Modnation Racers, Singularity, Munckin

02.08.2010 18:30 Jukka O. Kauppinen

Viikko 30/2010 toi muassaan odotetun ensimmäisen laajennuksen kotimaiseen Alan Wake -toimintaseikkailuun. Siinä sivussa myös räiskittiin aika lailla, tutustuttiin Creativen nappikuulokkeisiin, kuunneltiin musiikkia veden alla ja pelailtiin mainiota lautapeliä.

eDomen testissä:

  • Alan Wake: The Signal DLC (Xbox 360)
  • Blacklight: Tango Down (PC, PS3, Xbox 360)
  • ModNation Racers (PSP)
  • Singularity (PC, PS3,Xbox 360)
  • Munchkin (lautapeli)
  • Medal of Honor -ensikosketus

Alan Wake: The Signal DLC (Xbox 360)

Keväällä ilmestynyt Alan Wake sai lehdistöltä ja sitä pelanneilta lämpimän vastaanoton. Valitettavasti meitä Alania pelanneita oli aika vähän, mutta nytpä saamme ainakin palkinnon pelaamisestamme. Alan Waken ensimmäinen DLC-paketti on näet ilmestynyt. Mikä kivointa, se jaetaan ilmaiseksi kaikille alkuperäisen pelin ostajille.

Ilahduttavasti ilmaisuus ei kuitenkaan ole tällä kerralla merkki laatutasosta, sillä The Signal tarjoaa yllätyksiä ja jännitystä … no, en nyt voi sanoa ”koko rahan edestä”, mutta tajuatte, mitä ajan takaa. Se on hyvä!

Blacklight: Tango Down (PC, PS3, Xbox 360)

Futuristista FPS-sodankäyntiä lähitulevaisuudessa. Varusteita, jotka voisivat olla jo melkein totta. Joukkuepohjaista verkkoräiskintää ryyditettynä kokemuspisteiden myötä avattavilla uusilla varusteilla.

Yllä kuvattu ei kuulosta varsinaisesti viime vuosien omaperäisimmältä peli-idealta, mutta edullisella hinnallakin on oma painoarvonsa. Onko Blacklight: Tango Down laatua halvalla vai suoraan alehyllyyn suunnattua kuraa?

ModNation Racers (PSP)

LittleBigPlanet oli edelläkävijä konsolipelien joukossa monipuolisten työkalujensa ansiosta. Sonyn on onneksi päättänyt jatkaa Pelaa, Luo, Jaa -ideologiaa noudattavien pelien tukemista.

LittleBigPlanet hoitaa tasohyppelygenren ja kekseliäiden pelaajien ansiosta muutaman muunkin lajityypin siinä samalla, mutta ajopeliksi siitä ei ollut. ModNation Racersin myötä luovat karting-ihmiset pääsevät näyttämään minkälaisia kieroutuneita ratoja heidän päänsä sisällä sikiää.

Singularity (PC, PS3,Xbox 360)

Viime aikoina lähinnä perseilystään tunnettu Activision toi kaikessa hiljaisuudessa kauppoihin räiskintäveteraani Raven Softwaren uusimman teoksen. Peliä on markkinoitu lähes rikollisen huonosti enkä olisi itsekään luultavasti huomannut sitä, ellei minua olisi nakitettu arvostelemaan sitä.

Jämäpeliksi luulemani Singularity osoittautui yhdeksi vuoden suurimmistä yllättäjistä, joka tarjoaa maukkaan annoksen kommunistien ja mutanttien lahtausta muutamalla uudella jipolla maustettuna.

Kuulumia artikkelirintamalta

Dolphin 4 Gt Touch – vedenpitävä MP3-soitin

Urheilu ja musiikki sopivat yhteen mitä mainioimmin. MP3-soittimien herkkä elektroniikka kuitenkin on tähän asti estänyt laitteiden käytön vesiurheilulajeissa melko tehokkaasti. Vedenkestävät soittimet kun ovat olleet sekä kalliita että hankalasti saatavia.

nu-niminen firma on kuitenkin tuonut markkinoille kohtuuhintaisen, vedenpitävän mp3-soittimen. Saako halvalla hyvää, ja miten laite eroaa perinteisemmistä soittimista?

Arvostelu: Munchkin

Roolipelit ovat yleensä vakava asia, mutta löytyyhän niistä naureskeltavaakin. Kun pelit eivät itse muista nauraa itselleen, Munchkin tekee sen niiden puolesta. Steve Jacksonin legendaarinen korttipeli kannustaa pelaajia puukottamaan kavereitaan selkään ja olemaan häpeilemätön nestepää, mutta se tekee sen niin hauskasti, ettei pelistä voi kuin pitää.

Tartu siis 10 metrin seipääseesi, livauta yllesi yllättävän vähän peittävä bikinihaarniska ja lähde kuolettavaan taisteluun pahan fiikuksen kanssa. Tämä on Munchkin ja vain häpeilemättömin voittaa!

Medal of Honor -ensikosketus: Räiskyvä matka Afganistaniin

Medal of Honor -pelisarja on kinunnut uutta tilaisuutta sotatantereelle palaamiseen siitä lähtien, kun Modern Warfare -räiskinnät nousivat viihdemaailman järisyttävimpään ja taalaisimpaan ykkösliigaan. Afganistaniin sijoittuva tuleva räiskintäpeli eksyi myös eDomen testiryhmän ulottuville – ja vei mukanaan. Jopa niinkin perusteellisesti, että testaajamme palasi pelin ääreen useamman kerran.

Creative HS-930i – saako rahalla laatua?

Maailmaan mahtuu monenlaisia nappikuulokkeita, joiden laatu vaihtelee laidasta laitaan, näennäisesti hinnasta riippumatta. Suuri hintalappu ei takaa äärimmäistä kuuntelunautintoa, mutta yleensä sillä saa sentään kiinnostavia ominaisuuksia ja hyvää laatua.

Halvemmista nappikuulokkeistaan tunnettu Creative lähtee jahtaamaan high end –markkinointa vajaan 100 euron hintaisilla HS-930i-kuulokkeillaan, joiden mainostetaan olevan nimenomaan iPhonea varten tehdyt. Nätti design, hyvät ominaisuudet, mutta millainen on ääni?

Edelliset peliarvostelut

Edellisen arvosteluviikon saduista ja tarinoista kiinnostavimmaksi lukijat äänestivät PS3:lle ja Xbox 360:lle julkaistun Deathspank-pelin reilulla 50 prosentin äänisaaliilla. Toiselle sijalle ylsi Sam & Max -kaksikon kolmannen kauden uusin seikkailu, Beyond the Alley of Dolls.

Deathspank (PS3, Xbox 360)

Limbo (Xbox 360)

Sam & Max Episode 304: Beyond the Alley of Dolls (iPad, Mac, PC, PS3)

WarioWare: Do It Yourself (DS)

Bang!

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko oli…

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat