Uusimmat

Kane & Lynch –draama jatkuu – Eidos väärensi arvosanoja

04.12.2007 13:39 Jukka O. Kauppinen

Eidoksen, Gamespot-pelisaitin ja Kane & Lynch –pelin draamaa puidaan vielä pitkään, sillä sotku pelin ympärillä tuntuu kasvavan päivä päivältä. Tällä kertaa Eidos on jäänyt kiinni Kane & Lynchin saamien arvosanojen vääristelystä mainonnassaan.

Jos tapaus ei ole entuudestaan tuttu, niin lukaiskaapa ensin nämä uutiset:

Mainostaja jyrähti – liian huono arvosana maksoi pelitoimittajan työpaikan

Selittelyn makua? ”Mainostajilla ei vaikutusta Gerstmannin potkuihin”, väittää GameSpot

Tiivistettynä: CNET irtisanoi omistamansa Gamespot-saitin toimittajan, joka antoi ison mainostajan pelille liian huonon arvosanan. Sekä Eidos että CNET kiistävät arvostelun liittyvän irtisanomiseen millään tavoin.

Uskoo ken tahtoo, etenkin kun julkaisija Eidos jäi nyt kiinni pelin saamien arvosanojen vääristelystä.

Mielenkiintoisesti Eidosin mainonnassa kehutaan Kane & Lynchin saaneen täydet viisi tähteä muun muassa Game Informerissa ja GameSpyssä. Mutta kumma kyllä GameSpyn arvostelusta löytyy vain kolme tähteä. Missä ne kaksi muuta ovat? Game Informer puolestaan ei edes käytä tähtiä, vaan arvostelusta löytää pisteet 7/10.

Mainoksissa on myös todella kovat ylisanat, mutta jostain syystä Game Informerin arvostelussa ei ole lainkaan lainattua tekstiä. Sen sijaan arvostelussa kyllä sanotaan ”a dark tale of two criminals soiled by lackluster gunplay and a plot riddled with holes”.

GameSpyn lainaus on puolestaan keväällä järjestettyjen E3-messujen messureportaasista. Varsinainen arvostelu tiivistää pelin seuraavasti: ”For all of the wonderful things that Kane & Lynch does, it’s a crying shame that it starts as a lovably sloppy game with some forgivable issues and eventually derails into a mess”.

Löytyypä lehdistön suuhun laitetuista lainauksista kunnon ironiaakin, sillä tämänkin uutisen puffanneen Kotaku-saitin suuhun on laitettu arvostelulainaus ”Kane & Lynch makes Grand Theft Auto look like the cartoon it is”.

Mitähän tästä läjästä paljastuu seuraavaksi? Kane & Lynchin tapaus taitaa nousta erittäin merkittäväksi tienjakajaksi peliteollisuuden ja –median käytäntöjen nostamisessa päivänvaloon. Etenkin niiden likaisempien käytäntöjen, puhumattakaan siitä isojen pelitalojen iänikuisesta paineesta pusertaa pelit ulos määrätyn vuosineljänneksen aikana, oli peli valmis tai ei. Kenties tästä seuraa jotain positiivista pidemmällä tähtäimellä.

Ja toivottavasti sekä CNET että Eidos tajuavat, että valheellisten ja peittelevien lausuntojen jakelu ja tilanteen peittely vain pahentavat tilannetta pitkällä tähtäimellä. Ottakaa itseänne niskasta ja olkaa rehellisiä. Se kirpaisee mutta puhdistaa pöydän.

http://www.kaneandlynch.com/

Lähde: Kotaku

Lue lisää eDomesta

Mainostaja jyrähti – liian huono arvosana maksoi pelitoimittajan työpaikan

Selittelyn makua? ”Mainostajilla ei vaikutusta Gerstmannin potkuihin”, väittää GameSpot

Kane & Lynch: kaikki yhden puolesta ja muille puukosta selkään

Kane & Lynch..

Katso tilanne vastaamatta