Uusimmat

Arvostelu Netflixin aikuisille tehty Dota: Dragon’s Blood -tv-sarja on todellista herkkua etenkin pelin ystäville

28.03.2021 13:34 Ilari Hauhia

Valven, Netflixin ja Studio Mirin yhteistyössä tuottama Dota: Dragon’s Blood on erinomainen aikuiseen makuun tehty animesarja. Sarja on upeaa katsottavaa erityisesti Dota 2:ta pelanneille faneille, mutta viihdyttää myös niitä, joille peli ei ole entuudestaan tuttu.

Valven kehittämä videopeli Dota 2 tarjoaa valtavan määrän lähdemateriaalia. Pelissä on yhteensä 120 pelattavaa hahmoa eli sankaria, joista jokaisella on oma taustatarinansa. Siitä huolimatta monipuolista taustatarinaa on hyödynnetty harmillisen vähän moninpelin sisällä ja siihen on oikeastaan helpointa tutustua ulkoisten lähteiden, kuten Dota 2 Wikin kautta.

Siitä syystä Dota 2 -yhteisö oli innoissaan, kun Valve ja Netflix kertoivat uudesta Dota: Dragon’s Blood -sarjasta, joka sijoittuu ajallisesti aikaan ennen varsinaisen videopelin tapahtumia. Vihdoin pelin rikkaasta mytologiasta otettaisiin enemmän irti. Vielä hienompaa oli huomata, että sarja on tehty rakkaudella ja se on oikeasti varsin onnistunut.

Dota: Dragon’s Blood starttaa, kun Yuri Lowenthalin ääninäyttelemä Davion eli Dragon Knight ottaa yhteen antiikkisen lohikäärmeen kanssa. Tavallisesti lohikäärmeiden piekseminen on Davionille lähes päivittäistä työtä, mutta tällä kertaa sankari tulee työntäneeksi lusikkansa aivan liian suureen soppakulhoon. Sopan on sekoittanut JB Blancin ääninäyttelemä demoni nimeltään Terrorblade.

Juonen yksityiskohtia sen enempää paljastamatta Davion yhdistää voimansa Lara Pulverin ääninäyttelemän Miranan sekä tämän mykän avustajan, Marcin, kanssa. Davionilla on omat lohikäärmeisiin liittyvät ongelmansa, kun taas Mirana ja Marci metsästävät varastettua omaisuutta. Kolmikon keskinäinen dynamiikka toimii hyvin ja on yksi sarjan tärkeimmistä kantavista voimista.

Tarinan edetessä ruudulla esiintyvät Dota 2 -pelaajien tuntemista sankareista myös Troy Bakerin ääninäyttelemä Invoker sekä Kari Wahlgreenin esittämä Luna. Keskeisissä rooleissa ovat lisäksi uudet tuttavuudet Fymryn (Freya Tingley), Slyrak (Tony Todd) sekä Dota-mytologian jumalatar Selemene (Alix Wilton Regan).

Tuhansia tunteja Dota 2:n parissa viettäneen pelaajan näkökulmasta sarja antaa hahmoille paljon toivottua persoonallisuutta sekä paljastaa yksityiskohtia Dota 2 -universumin historiasta. Sarja toimii kuitenkin myös sellaisille katsojille, jotka eivät ole kastaneet varpaitaan entuudestaan Dota 2:n maailmaan.

Mikäli Dota on kokonaan uusi tuttavuus, voi hahmojen esittely kuitenkin tuntua melko hätäiseltä ja tapahtumat etenevät liian nopeasti. Lisäksi osa sarjasta löytyvistä peliin viittaavista yksityiskohdista jää huomaamatta, jos peliä ei ole koskaan pelannut.

Tarinan liian nopeatempoinen eteneminen on muutenkin Dota: Dragon’s Bloodin merkittävin ongelma. Sarjan ensimmäinen kausi muodostuu kahdeksasta noin 25 minuuttia kestävästä jaksosta, mutta rytmi tuntuu kiirehdityltä. Mikäli saman tarinan olisi kertonut vaikkapa 12 jakson avulla, olisi hahmojen kehitykselle ja tarinalle ylipäätään voinut antaa hieman tilaa hengittää. Toivoa sopii, että mikäli sarja saa jatkoa, päästään tulevilla kausilla näkemään enemmän jaksoja ja hieman rauhallisemapa rytmitystä.

Muuten Dota: Dragon’s Bloodin ensimmäinen kausi on täyttä timanttia. Muun muassa The Legend of Korrasta tuttu Studio Mir on animoinut sarjan komeasti ja toiminta näyttää hyvältä. Lisäksi taustalla pauhaava soundtrack on upeaa kuunneltavaa.

Vaikka kyse on piirretystä animesarjasta, on se tehty aikuiseen makuun. Taistelukohtaukset ovat verisyydessään brutaaleja, kielenkäyttö ronskia ja toiminnan taustalla käsitellään myös totisempia teemoja, kuten rasismia ja tasa-arvoa. Tyyliltään sarja muistuttaakin Netflixin kehuttua, niin ikään pelisarjaan pohjautuvaa Castlevaniaa.

Kokonaisuudessaan Dota: Dragon’s Blood on mainio lisä Netflixin onnistuneiden pelipohjaisten sarjojen, Castlevanian ja The Witcherin, rinnalle. Kunhan seuraavalla kaudella tempoa lasketaan vielä hieman rauhallisemmaksi, saa jo ennestään hyvästä sarjasta vieläkin paremman.

Ilari Hauhia

”Olen ollut mukana Muropaketin toiminnassa vuodesta 2016 saakka ja osallistun nykyään peli-, tietotekniikka- ja mobiiliaihealueiden uutisointiin sekä peli- ja laitetesteihin. Pelien osalta rakastan erityisesti kilpailullisia moninpelejä, mutta niiden ohella pelaan laajasti kaikkien genrejen edustajia. Tietotekniikan ja mobiililaitteiden osalta erityisesti uusia innovaatioita esittelevät laitteet ovat omaan mieleeni.”

Muropaketin uusimmat