Uusimmat

Tampereella aukeaa perjantaina Star Wars -näyttely, jossa on esillä yli 100 000 euron arvoinen kokoelma Tähtien sodan harvinaisuuksia

29.06.2022 08:51 Muropaketin toimitus

Tampere on erinomainen kotimaan lomakohde, ja pian vielä piirun verran kiinnostavampi sellainen, kun heinäkuun ensimmäisenä päivänä Tampere-talolla aukeaa Star Wars -näyttely Unofficial Galaxies.

Ensimmäistä kertaa Suomessa nähtävä Unofficial Galaxies on yksi maailman suurimmista yksityisistä Star Wars -kokoelmista.

Kokoelman näyttävimpiin esineisiin kuuluvat muiden muassa luonnollisen kokoinen aavikkokiituri, joka on ostettu alkuperäistrilogian kotina toimineelta Lontoon Elstree-studiolta, sekä erilaiset avaruusaseet, puvut ja haarniskat. Yksi arvokkaimmista rekvisiitoista on nuoren Anakin Skywalkerin alkuperäinen työpöytä ja -tuoli Pimeä uhka -elokuvasta vuodelta 1999. Tämän näyttelyn kalleimman setin arvoksi on arvioitu yli 100 000 euroa.

Teemoitetussa näyttelyssä kuljetaan kohtauksesta toiseen Kuolemantähdellä, Ewok-kylässä, avaruusgangsteri Jabban palatsissa ja monessa muussa tutussa lokaatiossa. Elokuvarekvisiitan ja -pukujen lisäksi esillä on kuuluisia ja harvinaisia Star Wars -leluja vuosilta 1977–1999.

Järjestäjän mukaan Unofficial Galaxies sopii koko perheelle. Vierailijat voivat halutessaan pukeutua näyttelyyn teemaan sopivalla tavalla. Teeman mukaan sonnustautuneille on sisäänkäynnillä luvassa pieni yllätys.

Eikä siinä vielä kaikki:

Tamperelainen Finesports tuo Unofficial Galaxies -kesänäyttelyn yhteyteen kaksi lentosimulaattoria, joilla Tampere-talon vierailijat pääsevät mittelemään taitojaan Star Wars: Squadrons -pelin virtuaalisessa todellisuudessa ja testaamaan, miltä tuntuu olla tähtihävittäjän puikoissa kaukaisessa galaksissa.

Liput 1.7.-31.7.2022 auki olevaan näyttelyyn kustantavat aikuisilta 25 euroa. Opiskelijat, eläkeläiset, työttömät ja 3-16-vuotiaat lapset pääsevät ihmettelemään Star Warsin ihmeitä 15 eurolla, ja alle 3-vuotiaat lapset ilmaiseksi. Perhelippu (2 aikuista ja 2-4 lasta) kustantaa 59 euroa.