Yle alkaa esittää NHL:n jääkiekko-otteluita – parhaaseen katseluaikaan ja suomalaispelaajiin keskittyen

20.01.2022 09:25 Muropaketin toimitus

NHL alkaa Ylen kanavilla. Ensimmäinen ottelu nähdään Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa ensi viikolla.

NHL saapuu Ylen kanaville, kun Kaapo Kakon edustama New York Rangers kohtaa Joonas Donskoin Seattle Krakenin sunnuntaina 30. tammikuuta kello 20.00. Ensimmäisen lähetyksen asiantuntijoina nähdään Ismo Lehkonen ja Kimmo Kuhta, studioisäntänä on Urheilustudiosta tuttu Sami Laine ja ottelun selostaa aiemmin Ylelle Suomen maajoukkueiden otteluita selostanut ja radion Jääkiekkokierrokselta tuttu Simo Leinonen.

Seuraava ottelu nähdään sunnuntaina 27. helmikuuta, kun luvassa on Carolinan ja Edmontonin kohtaaminen Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa kello 20. Silloin vastakkain ovat Carolinan tähtihyökkääjä Sebastian Aho ja Edmontonissa parasta kauttaan pelaava Jesse Puljujärvi. Hurricanesin suomalaissikermässä pelaavat myös Ahon tutkapari Teuvo Teräväinen, Jesperi Kotkaniemi ja Antti Raanta. Oilersin maalilla saatetaan nähdä Mikko Koskinen.

Maaliskuussa on vuorossa NHL:n superpäivä, kun Yle näyttää lauantaina 12.3. kaksi ottelua peräkkäin. Ensin vastakkain pelaavat Nashville ja St. Louis kello 19.30, jonka jälkeen Carolina kohtaa Philadelphian kello 22. Ensimmäisessä ottelussa Nashvillen Juuse Saros, sekä Mikael Granlund ja Eeli Tolvanen kohtaavat St. Louisin Ville Husson ja Niko Mikkolan. Toisessa ottelussa Carolinan suomalaishyökkääjiä yrittää pysäyttää Philadelphian jykevä puolustaja Rasmus Ristolainen.

Huhtikuun ottelut julkaistaan myöhemmin. Myös niissä painotetaan eri suomalaispelaajien otteluita sekä suomalaisyleisölle osuvaa parasta katseluaikaa eli Suomen aikaa kello 19–23.00.

“Suomalaiset menestyvät maailman kovimmassa liigassa paremmin kuin koskaan. Kun NHL-pelaajat eivät päässeet olympiakisoihin, tarjoamme kaikille mahdollisuuden nähdä suomalaistähtien suorituksia. Otteluvalintojen lisäksi suomalaisnäkökulma näkyy vahvasti sisällöissä”, sanoo Yle Urheilun päällikkö Joose Palonen.

Yle näyttää 25 NHL-ottelua sekä Stanley Cup -finaalit kausina 2021–22 ja 2022–23. Kiinnostavimmat suomalaisten huippuhetket voi katsoa joka aamu Yle Urheilun verkkosivuilta, Yle-sovelluksesta ja Yle Areenasta.

LUE LISÄÄ: Arvostelu | NHL 22 on vaisu vuosipäivitys, josta ei täyttä hintaa viitsisi maksaa

Muropaketin uusimmat