UUSIMMAT

AMD saattoi vahingossa paljastaa PlayStation 5:n julkaisuajankohdan

04.05.2019 18:45 | Muropaketin toimitus | 1

AMD kertoi vastikään sijoittajille yhtiön tulevaisuuden näkymista. Samalla AMD saattoi vahingossa paljastaa, että Sony julkaisee PlayStation 5:n ensi vuoden aikana.

Jo valmiiksi tiedettiin, että Sony tulee käyttämään PlayStation 5:ssä AMD:n Zen 2 -arkkitehtuuriin perustuvaa suoritinta ja Navi-arkkitehtuuriin perustuvaa näytönohjainta. Nyt AMD:n toimitusjohtaja Lisa Su on kertonut sijoittajille olevansa hyvin iloinen siitä, kuinka tulevan sukupolven konsoleita koskevat sopimukset Sonyn kanssa ovat onnistuneet, kertoo PCGamesN.

Su varoitti sijoittajia kuitenkin siitä, että yhtiön kustomoitujen rautaratkaisujen myynti laskee kuluvana vuonna. Su kuitenkin kertoi, että vuonna 2020 myynnin on määrä nousta jälleen nousuun, ”mainitsematta mitään tiettyä asiakasta”. On kuitenkin todennäköistä, että kyse on juurikin Sonyn kanssa tehdystä yhteistyöstä, mikä tarkoittaisi että PlayStation 5 julkaistaan todennäköisesti ensi vuoden aikana.

Vuosi 2020 on muutenkin hyvin todennäköinen hetki PlayStation 5:n julkaisulle, sillä Sony on jo vahvistanut, ettei konsolia julkaista vielä tänä vuonna.

Keskustelu

Muropaketin uusimmat