Arvostelu | Hyrule Warrios: Age of Calamity on neljän tähden toimintaseikkailu Zelda-faneille

19.12.2020 09:30 | Ilari Hauhia

Hyrule Warriors: Age of Calamity sijoittuu aikaan sata vuotta ennen The Legend of Zelda: Breath of the Wildin tapahtumia. Siinä missä Breath of the Wild oli upea avoimen maailman seikkailu, panostaa Hyrule Warriors: Age of Calamity monipuoliseen kamppailuun.


Julkaisupäivä: 20.11.2020
Studio: Koei Tecmo
Julkaisija: Nintendo
Saatavilla: Nintendo Switch
Pelaajia: 1-2
Ikäraja: 12
Peliä pelattu arvostelua varten: noin 14 tuntia


H

yrule Warriors: Age of Calamity kertoo Zeldan ja The Legend of Zelda: Breath of the Wildistä tuttujen neljän Championin tarinan, sekä käänteistä, jotka johtivat Hyrulen tuhoon. Vaikka Hyrule Warriors: Age of Calamityn tarina liittyy vahvasti Breath of the Wildiin, eroavat pelit idealtaan toisistaan huomattavan paljon.

Siinä missä Breath of the Wildissä keskityttiin erityisesti vapaaseen seikkailuun suuressa ja avoimessa pelimaailmassa, etenee Hyrule Warriors: Age of Calamity kohtalaisen lineaarisesti. Pelin tasoissa voi kyllä seikkailla ja niistä voi löytää erilaisia salaisuuksia, mutta avoimen maailman seikkailu ei ole varsinaisesti se, missä Hyrule Warriors: Age of Calamity loistaa.

Sen sijaan Hyrule Warriors: Age of Calamity keskittyy erinomaiseen kamppailuun. Zelda, Link sekä Breath of the Wildista tutut Championit Daruk, Mipha, Revali ja Urbosa kohtaavat täydentävien hahmojen kera valtavia vihollislaumoja, jotka täytyy kukistaa. Hyrulen peikot ja muut viholliset juoksevat päälle sata- tai tuhatpäisinä massoina, ja seassa on myös yksittäisiä pomovastuksia, joiden kaataminen on tavallista haastavampaa.

Zeldalla ja kumppaneilla on onneksi käytössä laaja arsenaali erilaisia aseita sekä erityiskykyjä, joista osa on tuttuja jo entuudestaan Breath of the Wildin pelaajille. Esimerkiksi Breath of the Wildista tutut Magnesis-, Remote Bomb-, Stasis- ja Cryonis -kyvyt löytyvät myös Hyrule Warriors: Age of Calamitysta, mutta jokaisella pelattavalla sankarilla on oma tapansa käyttää niitä. Erilaisia hyökkäyksiä ja kykyjä yhdistelemällä on nautinnollista luoda comboja, jotka kaatavat kerralla jopa satoja vihollisia pelihahmon ympäriltä.

Yksi Breath of the Wildin heikkouksista oli monien mielestä se, että Linkin aseet hajosivat käytön myötä. Hyrule Warriors: Age of Calamityssa tätä ominaisuutta ei ole, vaan aseita voi käyttää loputtomasti. Peli kuitenkin jakaa pelaajalle jatkuvasti parempia varusteita, joten pelkkään yhteen miekkaan ei ole useinkaan tarpeellista tyytyä.

Hyrule Warriors: Age of Calamityn kontrollit ovat hyviä ja kamppailu on pääosin hyvin nautinnollista. Aseissa ja kyvyissä on hyvä tuntuma ja hahmot ovat keskenään mukavan erilaisia.

Taistelun iloa rajoittavat ainoastaan välillä sinne tänne seilaavat kamerakulmat sekä tiukissa kamppailukohtauksissa helposti laskeva ruudunpäivitysnopeus. Vaikka kamppailu tuntuisi tavallisesti kuinka nautinnolliselta hyvänsä, alkaa hymy hyytyä kun ruudunpäivitysnopeus laskee alle 20 ruutuun sekunnissa.

Erityisesti paikoitellen matala ruudunpäivitysnopeus nostaa rumaa päätään jaetulla ruudulla tapahtuvan lokaalin co-op-peluun aikana. On harmi, ettei Hyrule Warriors: Age of Calamity tue lainkaan verkon välityksellä pelattavaa co-opia, sillä ruudunpäivitysnopeuden takkuamista huolimatta co-op-taistelu on pääsääntöisesti hauskaa.

Kokonaisuudessaan Hyrule Warriors: Age of Calamity maistuu varmasti erityisesti Breath of the Wildin faneille, jos haluaa tietää lisää Hyrulen maailmasta ja kaaokseen johtaneista tapahtumista. Mitään valtavaa avoimen maailman pelielämystä Hyrule Warriors: Age of Calamity ei tarjoa, mutta mikäli peikkolaumojen kaataminen kuulostaa houkuttelevalta idealta, on Hyrule Warriors: Age of Calamity mainio kokemus.

HYRULE WARRIORS: AGE OF CALAMITY

4

”Hyrule Warriors: Age of Calamity tarjoaa Zelda-faneille nautinnollista kamppailua”