UUSIMMAT

Call of Cthulhu -peli kuulostaa uusien tietojen perusteella todella lupaavalta

23.06.2017 16:24 | Muropaketin toimitus

Call of Cthulhu: The Official Video Gamesta on tarjolla tarkempia tietoja suoraan toimittajilta, jotka pääsivät kokeilemaan peliä E3-messuilla.

Cyanide Studion kehittämä Call of Cthulhu -roolipeli sai uuden trailerin viime viikolla, ja peli oli myös esittelyssä E3-messuilla. Nyt peliä kokeilemaan päässeet PlayStation Access -kanavan toimittajat ovat jakaneet kiinnostavia lisätietoja pelin yksityiskohdista.

Call of Cthulhu koostuu kehittäjien mukaan kolmesta pääelementistä: tutkimustyöstä, roolipelistä ja H. P. Lovecraftin teoksiin perustuvasta synkästä universumista. Kehittäjillä on käytössään Chaosiumin Call of Cthulhu -pöytäroolipelin (1981) virallinen lisenssi, ja pelin suunnittelussa onkin ammennettu runsaasti vaikutteita alkuperäisestä roolipelistä.

Call of Cthulhun päähenkilö on yksityisetsivä Edward Pierce, joka lähtee selvittämään kokonaisen perheen kuolemaa Bostonin lähellä sijaitsevalle Darkwater Islandille. Merkittävä osa pelistä koostuukin tutkimuksista, jotka Pierce suorittaa paitsi etsimällä vihjeitä, myös keskustelemalla pelihahmojen kanssa. RPG-elementit vaikuttavat molempiin, sillä toisilla kyvyillä voi löytää vihjeitä paremmin ja toisilla taas saa taivuteltua paikalliset puheliaammiksi.

Tutkimuksissa voi myös epäonnistua, mutta se ei peliä kokeilleiden toimittajien mukaan tarkoita game overia. Peli ei nimittäin ole täysin lineaarista, vaan tarjolla on erilaisia tapoja edetä.

Lupaavalta kuulostaa myös tapa, jolla pelissä toteutetaan Lovecraftin kertomuksille olennainen mielenterveyden hupeneminen. Mitä enemmän salaisuuksia päähenkilölle selviää, sitä pahemmin hänen mielenterveytensä alkaa järkkyä. Hahmolle voi kehittyä psykooseja ja fobioita, jotka vaikuttavat konkreettisesti pelaamiseen ja voivat myös muuttaa loppuratkaisua.

Alta näet videon, jolla PlayStation Accessin toimittajat kertovat ensi käden kokemuksiaan pelistä. Call of Cthulhu: The Official Video Game ilmestyy Focus Home Interactiven julkaisemana loppuvuodesta PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja PC:lle. Tarkkaa julkaisupäivää ei ole paljastettu.

Muropaketin uusimmat