UUSIMMAT

Ensituntumat: Marvel’s Avengers ei vielä aivan vakuuttanut, mutta toivoa riittää silti

25.08.2019 21:00 Ilari Hauhia

Pääsimme Gamescom 2019 -tapahtuman yhteydessä pelaamaan pienen pätkän Marvel’s Avengersia. Lyhyt tutorial-taso ei vielä onnistunut vakuuttamaan, mutta kehittäjillä riittää lupauksia paremmasta.

Square Enix ja Crystal Dynamics kutsuivat Muropaketin pelaamaan noin 20 minuutin pätkän aivan Marvel’s Avengersin alusta.

Peli alkaa, kun Avengersit juhlivat A-Dayta, mutta sitten kaikki menee pahasti pieleen. Tuntematon taho räjäyttää San Franciscon Golden Gate -sillan ja sen jälkeen ympärillä alkaa räjähtelemään muissakin paikoissa. Kuten tekstin alla näkyvällä videolla näkyy, virtaa paikalle rekkakaupalla aseistautuneita naamiomiehiä ja koko kaupunki on kaaouksen vallassa.

Kyseessä on Marvel’s Avengersin tutorial-taso, joka esittelee pelaajalle seikkailun viisi sankaria: Thorin, Iron Manin, Hulkin, Captain American ja Black Widowin. Jokainen supersankari saa vuoronsa vihollisten rökittämisessä ja samalla sankareiden kyvyt tulevat tutuiksi.

Jokaisella supersankarilla on nopea ja vähän vahinkoa tekevä hyökkäys sekä hitaampi mutta voimakkaampi isku. Kun kasassa on tarpeeksi energiaa, voi olkanäppäimistä aktivoida vielä lisää paljon supersankarimaisempia kykyjä.

Kamppailut on rajattu pienelle alueelle, josta ei pysty etenemään ennen kuin kaikki naamiomiehet on laitettu kuriin. Lyhyen tutorialin perusteella kamppailu on melko aivotonta ja geneeriseltä tuntuvaa nappuloiden hakkaamista, mutta toki pelkän opetustason perusteella ei voi vielä tehdä laajempia johtopäätöksiä Marvel’s Avengersista.

Kehittäjät esittelivät medialle myös Marvel’s Avengersin kykypuuta. Pelin edetessä omalle supersankarille voi avata käyttöön uusia kykyjä, joiden pitäisi tehdä kamppailusta monipuolisempaa. Toki vastaan asettuu myöhemmin myös paljon uusia ja erilaisia vihollistyyppejä.

Marvel’s Avengers sijoittuu viisi vuotta A-Dayn jälkeiseen aikaan. A-Dayn hyökkäyksen jälkeen usko supersankareihin laskee yhteiskunnassa ja näitä aletaan pitää vaarallisina. Lopulta supersankarit julistetaan laittomiksi ja valtaan nousee Marvelin sarjakuvista ja Iron Man 3:sta tuttu A.I.M-järjestö.

Captain American oletetaan kuolleen A-Dayn hyökkäyksessä. Yhteiskuntaa kohtaa kuitenkin jälleen uusi vaara ja loput Avengersit palaavat yhteen käyttäen tukikohtana helicarrieria. Helicarrierin tehtäväpöytää käytetään tehtävien valitsemiseen ja tehtävät sijoittuvat eri puolille maapalloa.

Marvel’s Avengers jakautuu kahteen osaan. Tarinavetoinen kampanja on yksinpelattava ja siinä pelaaja suorittaa tehtäviä eri sankareilla. Lisäksi tarjolla on co-op-pelattava ”war mode”, jota voi toki pelata tarvittaessa myös yksin. War mode täydentää narratiivia, mutta varsinainen tarina kerrotaan pitkälti yksinpelissä.

Marvel’s Avengersissa tulee olemaan kosmeettisia mikromaksuja. Oikeaa rahaa käyttämällä ei kuitenkaan saa minkäänlaista suoraa pelillistä etua. Sankarit voivat pitää päällä mitä tahansa kostyymiä laajasta valikoimasta, mutta pelillisiin ominaisuuksilla vaatteilla ei ole vaikutusta.

Kehittäjät eivät suostuneet arvioimaan Marvel’s Avengersin kestoa tunneissa, mutta se vastaa ”aiempia Crystal Dynamicsin pelejä”, eli julkaisun kohdalla peli kestänee noin 10-20 tuntia. Crystal Dynamicsin mukaan Marvel’s Avengers tulee kuitenkin olemaan monivuotinen projekti. Peliin päivitetään julkaisun jälkeen ilmaiseksi uusia tehtäviä ja sankareita.

Marvel’s Avengers ilmestyy PC:lle, Xbox Onelle ja PlayStation 4:lle 15. päivä toukokuuta vuonna 2020.