Epicin ja Applen välisen oikeustaistelun tulos: Fortniten pelaajamäärät ovat romahtaneet

07.09.2020 09:25 | Muropaketin toimitus

Epic Gamesin ja Applen välisen oikeuskiistan ensimmäiset seuraukset ovat ilmaantuneen, sillä Fortniten iOS-pelaajien määrän kerrotaan romahtaneen yli 60 prosentilla.

Luku tulee suoraan Epic Gamesilta, joka on lähettänyt uuden alustavan määräyksen pyytääkseen oikeusteitse pakotetta Applelle lisätä Fortnite takaisin App Storeen ennen virallista päätöstä.

Yhtiö haki jo määräystä aiemmin, mutta se kumottiin perusteena, ettei Fortniten poistosta aiheutuneesta harmista ollut minkäänlaista näyttöä. Tuoreessa määräyksessä yhtiö sanailee seuraavanlaisesti:

“Käyttäjien osoittama paheksunta on ollut huumaavaa, mikä todistaa siitä aiheuttaneen harmia yleisen edun nimissä. iOS-pelaajien päivittäiset pelaajamäärät ovat tippuneet yli 60 % Fortniten App Store -poiston jälkeen. Poisto on jo aiheuttanut liikearvon menetyksen ja korvaamattomia vahinkoja Epicin maineelle.”

Fortniten poisto App Storesta on johtanut siihen, etteivät iOS-käyttäjät voi enää päivittää peliään tai kokea Epicin järjestämiä suurempia pelinsisäisiä tapahtumia.