”FIFA on silkkaa uhkapeliä” – EA tiukkojen syytösten kohteena tuoreessa oikeusjutussa

05.02.2020 12:35 | Muropaketin toimitus

FIFA 20 -pelin Ultimate Team -pelimuoto on poikinut kaksi oikeushaastetta Ranskassa.

Loottilaatikot ovat aiheuttaneet viime vuosina myllerrystä pelialalla, eikä kohulle näy loppua. Nyt Kotaku kertoo, että Ranskassa on nostettu kaksi oikeuskannetta Electronic Artsia kohtaan FIFA-pelien mikromaksujen vuoksi.

Oikeusjutut koskevat erityisesti pelien Ultimate Team -pelimuotoa, jossa ostetaan sattumanvaraisia player pack -laajennuksia. Tarkemmin uutisoidussa oikeisjutussa kanteen nostanut pelaaja kertoo käyttäneensä peliin 600 euroa. Hänen mukaansa Ultimate Teamissa voi menestyä ainoastaan käyttämällä runsaasti oikeaa rahaa.

”Tuntemani ihmiset ovat käyttäneet jopa 2 000 tai 3 000 euroa, se on järjetöntä”, kuvailee talousongelmiin ajautunut pelaaja ranskalaislehden haastattelussa.

Oikeusjuttua luotsaava lakimies vetoaa siihen, että Belgiassa ja Alankomaissa on jo puututtu loottilaatikoihin lainsäädännöllä. FIFAn pelimuotoa hän kuvailee näin:

”Mitä enemmän maksat, sitä parempi mahdollisuus sinulla on saada hyviä pelaajia. Uskomme, että uhkapelaaminen on integroitu osaksi tätä videopeliä, sillä pelaajapakettien ostaminen on silkkaa vedonlyöntiä. Se on kasinoiden logiikkaa, joka on saapunut koteihin.”

Jää nähtäväksi, kuinka oikeusjutut ratkeavat, joutuuko EA maksamaan korvauksia ja onko tapauksella laajempia seurauksia.

Muropaketin uusimmat