Haastattelu: Max Paynesta tuttu Poets of the Fall on mukana myös Controlissa – Näin yhteistyö Remedyn kanssa toimii

19.09.2019 12:00 | Tuukka Hämäläinen

Elokuussa ilmestyneessä Controlissa kuullaan Poets of the Fallin tuotantoa kahden kappaleen verran. Solisti ja lauluntekijä Marko Saaresto kertoi Muropaketille yhtyeen ja Remedyn suhteesta.

Poets of the Fall on etenkin pelaajille tuttu rockyhtye. Vuonna 2003 perustettua bändiä kuullaan nimittäin useissa kotimaisen Remedy Entertainmentin peleissä, aina Max Payne 2: The Fall of Max Paynesta (2003) lähtien.

Tavoitimme laulaja Marko Saareston, joka vastasi kysymyksiimme yhteistyöstä Remedyn kanssa.

Kappaleenne My Dark Disquiet on mukana Controlissa. Kuinka juuri tämä kappale päätyi Remedyn peliin?

”Pelintekijät olivat kiinnostuneet saamaan Poets of the Fallin uutta musiikkia Controliin. My Dark Disquiet istui heidän mielestään parhaiten pelin tunnelmiin, joten se tuli lopulta valituksi.”

Olette tehneet kappaleita jo useampaan Remedyn peliin. Kuinka yhteistyö sai alkunsa?

”Remedy-yhteistyö sai alkunsa jo ihan Poets of the Fallin alkumetreiltä. Itseasiassa Remedykään ei silloin vielä ollut kovin vanha pelitalo, mutta hyvässä kasvussa jo kuitenkin. Sam Lake, Remedyn luova johtaja, on hyvä ystäväni, ja ehdotin hänelle, kun aloitimme Poetsin, että voisimme joskus tehdä musiikkia johonkin heidän peleistään. Ehdotus otti tuulta ja päädyimme tekemään Late Goodbye -biisin Max Payne 2:een.”

Alan Wakeen (2010) kirjoititte kaksi kappaletta Old Gods of Asgard -yhtyeen nimissä, ja sama toistui nyt Controlin kohdalla. Millaisia kokemuksia nämä ovat olleet, ja onko biisien tekeminen eronnut muun materiaalin tuottamisesta?

”Peliyhteistyöt ovat olleet mielenkiintoisia ja opettavaisia kokemuksia. On ollut lahja päästä laajentamaan omaa musiikillista osaamistaan ja kokemustaan eri aloille tällä tavalla. Biisin tekeminen on näissä tapauksissa vaatinut erityistä räätälöintiä, koska kappaleiden tarinat ovat kuljettaneet myös pelien tarinoita. Myös musiikin puolella olemme räätälöineet kappaleita vahvasti peleihin sopiviksi. Erityisesti nyt Controlin kohdalla, missä loimme yhdessä Remedyn kanssa interaktiivisen kappaleen, joka seuraa pelaajan etenemistä pelissä.”

Kuinka yhteistyö Remedyn kanssa näkyy kuulijakunnassanne? Onko teillä erityisen paljon pelaajia fanien joukossa?

”Pelien mukana on aina tullut mukaan uusia kuulijoita, mikä on tietysti todella hienoa, että kuulijakunta laajenee tätä kautta. Erityisesti Poetsin alkutaipaleella tämä oli todella merkittävää. Toivomme tietysti, että ilmiö toistuu Controlinkin kohdalla.”

Oletteko itse kovia pelaamaan, ja joko Control on läpäisty?

”Taidamme kyllä kaikki olla aika kovia pelaamaan, ehkä siksikin tällainen peliyhteistyö on niin herkullista. Controlia en kuitenkaan ole vielä henkilökohtaisesti ehtinyt pelaamaan.”

Control on saatavilla PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle. Poets of the Fall julkaisi tuoreimman albuminsa Ultraviolet viime vuonna, ja yhtye keikkailee Suomessa ja muualla Euroopassa syksyn aikana.

Kuvat: Tiia Öhman

Muropaketin uusimmat