UUSIMMAT

Huhu: PlayStation 5:n kiintolevylle ei mahdu kovin montaa peliä

05.10.2020 10:36 | Muropaketin toimitus

PlayStation 5:n sisäänrakennettu 825 gigan kiintolevy on käytöltään tuoreen huhun perusteella todellisuutta pienempi, sillä pelin käyttöjärjestelmä nappaa siitä itselleen ison siivun.

Näin ainakin väittää ResetEra-foorumilla julkaistut kuvavuodot, joiden perusteella alustetun PS5:n tila peleille jäisi vain 664 gigaan. Toisin sanoen konsolin käyttöjärjestelmä veisi mainitusta 825 gigasta peräti 161 gigaa omiin tarpeisiinsa.

Kyseinen väite ei ole kuitenkaan lähtöisin Sonyn viikonloppuna Japanissa valikoiduille henkilöille annetuista testeistä, joten niihin kannattaa suhtautua toistaiseksi vielä varauksella.

Vain viikko sitten Xbox Series X:n kiintolevyn kerrottiin ottavan niin ikään ison siivun luvatusta yhden teran kiintolevystä jättäen pelien asennustiedostoille entistä vähemmän kapasiteettia. Tosin tuleviin peleihin on luvattu mahdollisuus asentaa ne osissa, jolloin tilaongelmista saataisiin ainakin osittain päästä eroon. Se ei kuitenkaan poista sitä tosiseikkaa, että nykyiset pelit ja mitä todennäköisemmin myös tulevat tuotokset alkavat viedä entistä enemmän tilaa toimiakseen, jolloin tulevien konsoleiden vakiona tulevat kiintolevyt jäävät auttamattoman pieniksi.

Lue myös: Call of Duty: Modern Warfare ei enää mahdu 250 gigatavun SSD-levylle

Muropaketin uusimmat