Kojiman mielestä videopelit ”soveltuvat erityisesti tietyille ihmisille” – Tarjoavat yhteyden tunnetta

16.09.2021 21:41 | Muropaketin toimitus

Hideo Kojima kertoi, että videopelit auttavat yksinäisiä ihmisiä löytämään iloa elämiinsä.

Hideo Kojima kertoi äskettäin japanilaisen lifestyle-lehden haastattelussa, että videopelit tarjoavat yksinäisille ihmisille helpotusta. Asiasta uutisoi Exputer-sivusto.

“Death Stranding suunniteltiin tuottamaan pelaajille väkevää eristyksen kokemista. Se saa ajattelemaan, että vaikka he ovat tehneet kaikkensa luodakseen maailmaan kytköksiä henkilöiden välille, eivät he silti voi halata ketään. Ja kun pelissä näkyy toisten pelaajien jättämiä jälkiä, aiheuttaa se yhteyden tunnetta, sillä samaa peliä pelaavat muutkin”, pohti Kojima.

LUE MYÖS: Pelilegenda Hideo Kojima kehuu uutta indiepeliä: ”Menetin ajantajuni”

Kojima jatkoi sanomalla, että videopelit soveltuvat erityisesti tietyille ihmisille, jotka kärsivät yksinäisyydestä ja kamppailevat tosimaailmassa pärjäämisen kanssa. Peleissä kuka vain voi olla mielikuvitusmaailman sankari, ja jopa olla konkreettisesti yhteydessä muihin ihmisiin.

“Death Stranding on juuri tällainen peli, jonka ytimessä on muun muassa yhteys muihin ihmisiin. Tästä huolimatta uskon, että monet jättävät sen kesken, sillä he eivät ymmärrä pelin rakennetta heti”, kertoi Kojima.