Microsoft: Xboxin Achievement-järjestelmään tulossa suuria muutoksia

12.08.2017 20:11 | Muropaketin toimitus

Xbox-johtaja Mike Ybarra on kertonut, että Microsoftin konsolilla nähdään pian uudistunut Achievement-järjestelmä.

Achievementit eli saavutukset ovat olleet osa Xboxilla pelaamista Xbox 360 -konsolin ilmestymisestä lähtien, eli jo yli vuosikymmenen verran. Yhdelle pelille sallitaan kuitenkin vain 1000 pelaajapisteen edestä palkintoja, ja omistautunut pelaaja saa monessa tapauksessa saavutukset helposti hanskaan ja pelaa sen jälkeen vielä kymmeniä tai satojakin tunteja.

Xbox tuleekin pian tekemään ”perustavanlaatuisia muutoksia” Achievement-järjestelmään tämän asian korjaamiseksi. Eurogamerin mukaan Xbox-johtaja Mike Ybarra on kertonut asiasta tuoreessa haastattelussa.

”Jollakulla, joka pelaa Halo 5:ttä ammattilaistasolla saattaa olla vain 2000 Gamerscorea”, Ybarra kuvailee, ”mutta haluamme mahdollisuuden juhlistaa tätä henkilöä.”

Ybarra ei vielä kerro yksityiskohtia uudistuksista, mutta hän vakuuttaa, ettei uusi järjestelmä korvaa Gamerscorea, vaan saapuu sen rinnalle.

”Tulemme panostamaan siihen, että ihmiset voivat esitellä ja edustaa omaa pelihistoriaansa ja pelityyliään enemmän kuin vain Gamerscorella”, Ybarra kertoo.

Achievement-muutos ei ole ainoa Xboxilla kaavailtu uudistus. Kuten E3-messuilla julkistettiin, tulee Xbox Live saamaan vielä tänä vuonna kokonaan uudenlaisen Avatar-järjestelmän.