Näin kauan Cyberpunk 2077:n läpäisy kestää – tuntimäärä lienee monille yllätys

07.12.2020 21:54 | Ilari Hauhia

Muropaketti sai Cyberpunk 2077:n testattavaksi jo ennen pelin julkaisua. Näin osaamme paljastaa jo nyt, kuinka paljon pelattavaa CD Projekt REDin odotettu roolipeli tarjoaa.

Jätin tarkan tuntimäärän kertomatta juonipaljastuksista riisutuissa ensituntumissa, koska osa Cyberpunk 2077:ää odottavista pelaajista saattaa mieltää pelin tarkan keston spoileriksi. Osa pelaajista haluaa kuitenkin tietää etukäteen, kuinka paljon sisältöä on luvassa, joten paljastettakoon se tässä.

Cyberpunk 2077 on lyhyempi peli kuin monet todennäköisesti osasivat odottaa. Itse pelasin peliä vaikealla vaikeusasteella ja lopputekstit rävähtivät ruutuun 15,5 tunnin kohdalla. Varsinaisiin päätehtäviin arvioisin käyttäneeni reilun 10 tunnin edestä peliaikaa ja loput ajasta upposi sivutehtäviin ja kaupungissa seikkailuun.

Etenin tehtävissä kohtalaisen suoraviivaisesti kuolettavaa voimaa käyttäen, mutta kaikki tehtävät on mahdollista suorittaa myös hiippaillen ilman verilöylyä. Oma valittu pelitapa vaikuttaakin paljolti siihen, kuinka pitkä peli tulee olemaan. Oma tapani pelata oli kenties nopein vaihtoehto. Lisäksi skippailin dialogia usein siten, että ehdin lukea tekstitykset, mutta en kuunnellut hahmon puhuvan koko tekstiä lävitse. Näin ollen läpäisin pelin todennäköisesti keskimääräistä nopeammin, mutta mistään varsinaisesta eepoksesta päätarinan kohdalla ei ole kyse. Jos päätehtäviä suorittaa ”tavallisella” nopeudella ilman mitään kiirettä, lienee kampanjan kesto suunnilleen 15-20 tuntia.

Cyberpunk 2077:ssä riittää kuitenkin tekemistä, kunhan ei vain juokse päätehtävästä seuraavaan, sillä merkittävä osan pelin tarinasta kerrotaan sivutehtävien kautta. Onkin hyvin suositeltavaa, että sivutehtävät pelaa rauhassa läpi, sillä ne vaikuttavat myös pelin loppuratkaisuun merkittävällä tavalla.

Pelin ensimmäisen läpäisyn jälkeen palasin aikaisempaan tallennuspisteeseen. Sittemmin olen käyttänyt noin 10 tuntia välistä jääneisiin sivutehtäviin, enkä ole vieläkään läpäissyt niitä kaikkia.

Cyberpunk 2077 ilmestyy joulukuun 10. päivänä. Kattavammat ensituntumat ovat luettavissa alta.

LUE MYÖS: Ensituntumat | Cyberpunk 2077 on huippupeli, joka on vielä julkaisun kynnykselläkin täynnä bugeja – Torstaina selviää, saako CD Projekt RED tilanteen pelastettua