UUSIMMAT

Omaperäinen SteamWorld-sarja jatkaa maailmanvalloitustaan: kehuttu ”korttirope” SteamWorld Quest saapuu PC:lle

15.05.2019 16:27 | Muropaketin toimitus

Ruotsalaiskehittäjä Image & Formin steampunk-henkinen SteamWorld-sarja valtasi jälleen uuden peligenren ja saapuu pian myös PC:lle.

On harvoja pelisarjoja, joissa on julkaistu niin tasohyppelyitä, vuoropohjaista strategiaa kuin tornipuolustustakin, mutta SteamWorld on juuri tällainen. Image & Form -studion sarja käynnistyi vuonna 2010 SteamWorld Tower Defence -pelillä, ja viime kuussa se teki jälleen uuden aluevaltauksen Nintendo Switchille julkaistun SteamWorld Quest: Hand of Gilgamech -pelin muodossa.

Nyt viimeksi mainittu, kehuttu peli on saapumassa myös PC:lle, kertoo Eurogamer. SteamWorld Quest ilmestyy Steamissa PC:lle, Macille ja Linuxille 31. toukokuuta.

SteamWorld Quest: Hand of Gilgamech on runsaasti kiittäviä arvioita saanut yhdistelmä tarinallista roolipeliä ja korttipelipohjaista taistelua. Omaperäisestä pelistä ja sen kirjavasta pelimaailmasta on tarjolla esimakua alla olevan trailerin muodossa.

SteamWorld Questin Switch-version keskiarvo on Metacriticissä peräti 80, ja se näyttääkin voittaneen puolelleen ainakin kriitikot. Muropaketti arvosteli viime vuonna useille alustoille ilmestynee SteamWorld Dig 2:n, joka on sekin kehunsa ansainnut.

Muropaketin uusimmat