Uusimmat

Joulun bilepelit

28.11.2006 11:10 Jukka O. Kauppinen

Perheen ja kaverien kesken on hauska pelata, etenkin kun uudet pelit ovat tehneet pelaamisesta helppoa ja kaikille sopivaa. Tietovisailu, laulaminen, tanssiminen tai videokameran edessä pelehtiminen ei ole ollut koskaan näin hauskaa, joten meillä on edessämme sananmukaisesti pelitäyteinen joulu. Ja mitkä ovatkaan ne joulun parhaat bilepelit?

Singstar Legendat

PlayStation 2

Ikäraja: 7+

Monen englanninkielisen SingStar-laulupelin jälkeen tarjolla on lopulta myös suomenkielistä laulantaa. SingStar Legendassa on 16 suomalaista hittiä ja 14 kansainvälistä klassikkoa.

SingStar on jokaisen musiikkifanin lempipeli. SingStar ei ainoastaan tarjoa laulukokemusta ja hyviä fiiliksiä illanviettoon, mutta myös kertoo kuinka hyvin vedät kappaleen! Oletko hittiartisti vai amatööri?

Suomalaisessa SingStarissa mukana muun muassa Lordi euroviisuhitillään Hard Rock Hallelujah, PMMP ja Pikkuveli, Eput ja Tahroja Paperilla, HIM ja Right Here In My Arms, Popeda ja Kuuma kesä sekä Pelle Miljoona biisillään Moottoritie on kuuma. Kaikissa SingStar biiseissä on mukana alkuperäinen musavideo.

Mikäpä hauskempaa kuin laulella kaverien kanssa Singstaria, tuttuakin tutumpien suomalaisten kappaleiden tahtiin. Jos kotona ei ole entuudestaan yhtään Singstar-peliä, voi tämän ostaa myös mikrofonien kanssa.

Guitar Hero II

PlayStation 2

Ikäraja: 3+

Guitar Hero on yksi parhaista peleistä mitä on viime vuosina julkaistu, joten kakkososa oli enemmän kuin odotettu! Siinä missä Singstar-laulupelit tekivät kaverien kanssa hoilottamisesta ainutkertaisen hauskaa, teki Guitar Hero saman musisoinnille. Pelaaminen näet tapahtuu kitaran näköisellä peliohjaimella, jonka ansiosta pelaaja tuntee lähestulkoon soittavansa itse.

Kakkososan suola on uusien biisien lisäksi paranneltu kaksinpeli, jossa toinen skebaaja voi vetää biisin tiukkaa bassokuviota tai rytmikitaraa kun toinen ruuhkatukka tykittää sooloa.

Guitar Hero 2:n kappalelista:

Mötley Crüe – Shout at the Devil, Danzig – Mother, Cheap Trick – Surrender, Wolfmother – Woman, Spinal Tap – Tonight I’m Gonna Rock You Tonight, Kiss – Strutter, Nirvana – Heart-Shaped Box, Police – Message in a Bottle, Van Halen – You Really Got Me, Kansas – Carry on Wayward Son, Foo Fighters – Monkey Wrench, Alice in Chains – Them Bones, Iggy Pop and the Stooges – Search and Destroy, Pretenders – Tattooed Love Boys, Black Sabbath – War Pigs, Warrant – Cherry Pie, Butthole Surfers – Who Was in My Room Last Night, Mathew Sweet – Girlfriend, Rolling Stones – Can’t You Hear Me Knockin’, Guns N’ Roses – Sweet Child O’ Mine, Rage Against the Machine – Killing in the Name Of, Primus – John the Fisherman, Sword – Freya, Thin Lizzy – Bad Reputation, Aerosmith – Last Child, Heart – Crazy on You, Stone Temple Pilots – Tripping on a Hole in a Paper Heart, Stray Cats – Rock This Town, Allman Brothers – Jessica, Jane’s Addiction – Stop, Anthrax – Madhouse, Living End – Carry Me Home, Lamb of God – Laid to Rest, Reverend Horton Heat – Psychobilly Freakout, Rush – YYZ, Avenged Sevenfold – Beast and the Harlot, Suicidal Tendencies – Institutionalized, Dick Dale – Misirlou, Megadeth – Hangar 18 ja Lynyrd Skynyrd – Free Bird.

Buzz: Suuri Tietovisa

PlayStation 2

Ikäraja: 3+

Buzz!: The Music Quizin juontaja ja hänen viehättävä apulaisensa Rose palaavat uuden tietovisan merkeissä. Suuri Tietovisa -tietokilpailussa kysymykset voivat käsitellä mitä aihetta tahansa, kuten elokuvia, urheilua tai musiikkia. Mukana on myös Buzzille tyypillistä kahjoa yleistietoutta.

Buzzin ensimmäisen visailun formaattia laajentava Suuri Tietovisa lisää jännitystä entisestään antamalla kilpailijoille enemmän mahdollisuuksia varastaa toistensa pisteitä. Muista siis vahtia pisteitäsi muun muassa uudessa Hitman-osiossa. Lisäksi mukana on ensimmäisestä osasta tuttuja suosikkeja, kuten ”siirrä pommi”.

Buzz on yhdestä neljälle pelaajalle sopiva tietokilpailupeli, jota pelataan erityisillä tietovisaohjaimilla. Pelin voi ostaa sekä visaohjainten kera että ilman.

Dance Factory ja tanssimatto

PlayStation 2

Ikäraja: 3+

Rytmipeli joka taikoo omasta musiikki-cd:stäsi pelattavat ja tanssittavat rytmikuviot. Musapeli ilman rajoituksia! Pelaaja voi muuttaa vaikka koko oman cd-kokoelmansa Dance Factory –tanssipelin ymmärtämään muotoon. HipHoppia, rockia, poppia, R&B:tä, metallia? Antaa mennä vain, Dance Factory ei ole nuuka.

Pelaaminen onnistuu niin konsolin peliohjaimella, EyeToy-kameralla kuin myös tanssimatolla. Voit pelata yksin tai 2-8 pelaajan moninpeliä. Onpa pelissä myös workout-kuntoilutila.

Dance Factory –pelin voi ostaa joko sellaisenaan tai Dance Factory –tanssimaton kera.

EyeToy: Sports

PlayStation 2

Ikäraja: 3+

EyeToy Play – Sports ja EyeToy-kamera jatkavat vauhdikkaiden liikkumispelien sarjaa. Sports pistää pelaajan todella koetukselle, sillä se sisältää 101 moninpelaamiseen sopivaa minipeliä. Mukana on perinteisiä urheilulajeja kuten tennis sekä hullun hauskoja uutuuksia kuten ’hula hula’ vanteen pyöritys ja kumiankka poolo.

Eye Toy Play Sports on liikunnallista ja hauskaa pelaamista koko perheelle. Ruudulle mahtuu yhtaikaa jopa 8 pelaajaa.

MegaStaraoke

PC/MAC

Ikäraja: 3+

Staraoke on nyt MegaStaraoke! Uudistuneessa pc:n karaokepelissä on uudet laulut, uusia hahmoja ja uusi pelimaisema. Televisiosta tutun MegaStaraoken 20 hittibiisin joukossa ovat mm. Hard Rock Hallelujah, Pikkuveli ja Rannaton. Nyt kaikki laulaa!

MegaStaraoke sisältää seuraavat kappaleet: Comeback, Doris, Ei kenenkään, Elän vain kerran, Hard Rock Hallelujah, Kuka pelkää Paulaa?, Levottomat tuulet, Luen, Onko vielä aikaa?, Pala taivasta, Pettävällä jäällä, Pikkuveli, Rakkaus on lumivalkoinen, Rannaton, Se ei kuulu mulle, Sun täytyy mennä, Unohda en, Varaosasydän, Yhtä en saa sekä Älä koskaan ikinä

MegaStaraoke toimii nyt myös Apple-tietokoneilla.

In the Groove

PC

Ikäraja: 3+

In the Groove on nelipaneelista tanssiohjainta käyttävien tanssipelien sarja. Se on tuttu erityisesti pelihalleista, mutta pelistä on julkaistu myös kotiversio pc- ja Mac-pelaajille. In the Groove on hyvin fyysinen peli, joka vaatii pelaajalta koordinaatiokykyä, tarkkuutta ja kestävyyttä.

In the Groovessa on yli 80 kappaletta, runsaasti avattavaa sisältöä ja viisi pelitilaa. Yksin ja kaverien kanssa pelattavien kilpapelien ohella siinä on myös kalorien polttoon tarkoitettu Fitness-moodi. Tämä tanssipeli on täydellinen vasta-alkajille, eksperteille ja kaikille tältä väliltä.

In The Groove on saatavilla yhdessä Positive Gaming Impact -tanssimattojen kanssa.