Alan Wake: The Signal DLC (Xbox 360)

30.07.2010 14:00 | Muropaketin toimitus

Keväällä ilmestynyt Alan Wake sai lehdistöltä ja sitä pelanneilta lämpimän vastaanoton. Valitettavasti meitä Alania pelanneita oli aika vähän, mutta nytpä saamme ainakin palkinnon pelaamisestamme. Alan Waken ensimmäinen DLC-paketti on näet ilmestynyt. Mikä kivointa, se jaetaan ilmaiseksi kaikille alkuperäisen pelin ostajille.

Ilahduttavasti ilmaisuus ei kuitenkaan ole tällä kerralla merkki laatutasosta, sillä The Signal tarjoaa yllätyksiä ja jännitystä … no, en nyt voi sanoa ”koko rahan edestä”, mutta tajuatte, mitä ajan takaa. Se on hyvä!

Alan Wake: The Signal jatkaa kirjaimellisesti siitä, mihin emopeli päättyi. Prikulleen alkuperäisen pelin tavoin ensin katsellaan lyhyenä kertauksena edellisen chapterin tapahtumat ”Previously on Alan Wake” –hengessä ja sitten potkaistaan käyntiin uusi episodi.

Alkuperäisen pelin loppu on selvästi ollut Alanille rankka paikka, sillä The Signalissa mies on kilahtanut täysin. Hänen kidutettu alitajuntansa on murtautunut pintaan ja tuloksena on painajaismainen varjojen ja outojen näkyjen maailma, joka on vaarallisempi ja haastavampi kuin pahimmatkaan emopelin haasteista.

En lähde sen enempää juonta spoilaamaan, sillä se paitsi kannattaa kokea itse, myös spoilaisi alkuperäisen pelin loppuratkaisun. Todettakoon kuitenkin, että kirjoitus on yhtä korkeaa tasoa kuin Alan Wakessa ja mukana on paljon hyviä oivalluksia sekä hienoja käyttötarkoituksia alkuperäisen pelin hahmoille.

Pelinä The Signal on mielenkiintoinen. Alan Waken tiimi on selvästi noteerannut valitukset siitä, ettei alkuperäinen peli muka tarjonnut tarpeeksi vaihtelevia haasteita. Tästä voisi käydä pitkänkin keskustelun, mutta todetaan vain, että nyt ainakin tarjolla on uudenlaisia kohtauksia.

The Signal jatkaa Alan Waken loppukohtauksen tunnelmissa, sillä maailmassa kelluu taas runsaasti Alanin alitajunnasta poimittuja sanoja ja fraaseja, joita voi taskulampulla aktivoida. Mutta nytpä ne eivät olekaan vain taustamateriaalia, vaan usein aktiivisesti vaarallisia, jolloin lamppunsa kanssa saa olla todella varovainen. Kun tähän yhdistetään vielä aiempaa ilkeämmät viholliset ja heidän suuremmat määränsä, karkaistuneinkin Alan Wake –veteraani saa tirauttaa pari hikipisaraa The Signalin aikana.

DLC-paketin suurin kysymysmerkki on kesto, sillä itse hurautin sen läpi yhdeltä istumalta. Toisaalta pitää muistaa, että The Signal on tarkoitettu ensisijaisesti ilmaiseksi kivaksi niille, jotka ostivat pelinsä uutena ja saivat koodin pelipaketissaan. Käytetyn pelin kierrättäjille lisärin ostohinta on kohtalaisen sopuisa, 560 MS-pistettä, ja sanoisin kyllä, että rahoilleen saa vastinetta lyhyestä kestosta huolimatta.

The Signal on nimittäin sen verran intensiivinen ja mielenkiintoinen kokemus, että jään odottamaan palavalla innolla seuraavia DLC-lohkaisuja. Jatkossa alkuperäisen pelin ostaneetkin pääsevät maksamaan DLC-paketeistaan, joten toivottavasti kesto ei tästä ainakaan lyhene. Mutta jos taso on tällainen, kyllä minä maksan.

 

Tekijä: Remedy
Julkaisija: Microsoft
Testattu: Xbox 360
Saatavilla: Xbox 360
Muuta: DLC-lisäosa, vaatii alkuperäisen Alan Waken. Ilmainen alkuperäisen pelin ostajille, muuten 560 pistettä.
Pelin kotisivu: http://www.xbox.com/fi-FI/games/a/alanwake/
Miikka Lehtonen

 

 

Lisää upeita pelivideoita eDomen videokanavalta osoitteesta https://www.youtube.com/user/wwweDomenet.

Lisää aiheesta

Alan Wake (Xbox 360)

Alan Wake on peli, joka on aiheuttanut jo paljon pulinaa ja puhinaa erinäisillä tahoilla. Huippuhienojen esittelyvideoiden jälkeen peli hävisi valokeilasta vuosikausiksi ja moni epäili sen jo peruuntuneen vähin äänin. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan Alan Wake palasi taas parrasvaloihin viime vuonna.

Mitä enemmän Alan Wakesta on tuon jälkeen kuultu, sitä enemmän reaktiot ovat polarisoituneet. Jotkut odottivat peliä vesi kielellä, toiset tuomitsivat sen jo ennakkoon surkeaksi rahastusyritykseksi. Minulla on toiselle näistä ryhmistä nyt hyvin huonoja uutisia. Tarkkasilmäiset arvaavat, kummalle!

Lue myös

All Points Bulletin (APB) (PC)

Blacklight: Tango Down (PC, PS3, Xbox 360)

Deathspank (PS3, Xbox 360)

Demon’s Souls (PS3)

Ghost Pirates of Vooju Island (PC)

Limbo (Xbox 360)

Singularity (PC, PS3,Xbox 360)