Uusimmat

Arvostelu BattleBit Remastered on ollut kesän suosituimpia pelejä ihan syystä

11.08.2023 17:10 Ilari Hauhia

Kuva: © SgtOkiDoki

BattleBit Remastered on paras Battlefield henkinen-peli pitkään aikaan. Grafiikoiden sijaan pelissä on panostettu puhtaan hauskaan räiskintään.


ExoprimalJulkaisupäivä: 15.6.2023
Studio: SgtOkiDoki
Julkaisija: SgtOkiDoki
Saatavilla: PC (Windows)
Ikäraja: 16
Pelaajia: 1 (+ online moninpeli)
Peliä pelattu arviota varten: noin kahdeksan tuntia


Selvitettäköön heti aluksi BattleBit Remasteredin nimeen helposti liittyvä sekaannus. Peli ei ole suoranaisesti remasterointi mistään aiemmasta räiskinnästä, vaan nimi on pikemminkin sisäpiirin vitsi siitä, kuinka usein BattleBitin kehitys on aloitettu uudelleen alusta. Yritys ja erehdys on kuitenkin johtanut lopulta hyvään lopputulokseen.

Battlefield: Bad Company 2:lla on monella pelaajalla muistissa yhtenä luokkapohjaisten moninpeliräiskintöjen historian kulmakivistä. Battlefield-sarja on sittemmin jatkanut matkaansa AAA-tasolla, mikä tarkoittaa komeita grafiikoita ja isoja räjähdyksiä. Monet kaipaavat kuitenkin paluuta yksinkertaiseen luokkapohjaiseen hauskanpitoon taistelukentillä, ja siihen tarpeeseen BattleBit pyrkii vastaamaan.

Kuva: © SgtOkiDoki

Kuten pelin trailerilta tai kuvakaappauksilta voi nähdä, BattleBit ei todellakaan yritä olla graafisesti näyttävä peli. Sen sijaan räiskintä on toteutettu Minecraftia muistuttavilla laatikkomaisilla low-poly-grafiikoilla.

Yksinkertaisten grafiikoiden ansiosta peli pyörii käytännössä millä tahansa tietokoneella – minimivaatimuksena on listattu vuonna 2011 julkaistut Intel Core i5-2310 ja Geforce GTS 450. Kuuden gigatavun vaadittu keskusmuisti lieneekin korkein vaatimus, mitä peliltä löytyy.

Laatikkografiikat eivät kuitenkaan tee pelistä lainkaan huonoa, vaan jopa päinvastoin. BattleBit keskittyy juuri siihen, mikä teki BF: BC 2:sta aikanaan niin upean elämyksen – se on hauska ja kaoottinen räiskintä.

Kuva: © SgtOkiDoki

Pelaaminen onnistuu 32 vs 32, 64 vs 64 ja jopa 127 vs 127 -joukkueilla. Mitä suuremmaksi otteluiden osallistujamäärä kasvaa, sitä enemmän sekoilua taistelukentällä tapahtuu. 254 pelaajalla kaiken järjen ja strategiat voi jo käytännössä heittää sinne samaan romukoppaan hienojen grafiikoiden kanssa, ja vain nauttia päättömästä menosta.

Pakkaa sekoittaa entisestään se, että pelin seinät ja rakenteet ovat pääosin tuhottavissa. C4:llä voi räjäyttää itselleen uusia kulkureittejä, joilla pahaa-aavistamattomat viholliset voi yllättää selustasta.

BattleBit on muutenkin onnistunut räiskintä. Aseissa on pääosin hyvä tuntuma ja eri aseiden sekä niihin ansaittavien päivitysten määrä on kattava. Hahmoluokkia on riittävästi, ja niistä kaikilla pelaaminen on hauskaa.

Peli on vielä early access -tilassa, mikä näkyy pienissä kauneusvirheissä: esimerkiksi ajoneuvojen ajotuntuma kaipaisi vielä hieman lisäkehitystä. Siitä huolimatta BattleBitin kimppuun hyppää mielellään jo tässä vaiheessa, ja peli on tärkeimmiltä osiltaan valmis pelattavaksi.

Kuva: © SgtOkiDoki

BattleBit erottuu nykypelien massasta piristävällä tavalla myös rehellisen monetisaationsa puolesta. Peli maksaa Steamissa vain 14,79 euroa, ja siinä kaikki. Mukana ei ole mikromaksuja, battle passia tai mitään muutakaan ylimääräistä. Kaikki pelin sisällä ansaittavat varusteet täytyy hankkia peliä pelaamalla.

Räiskintää pelaa ihan mielellään myös yksin, mutta BattleBit alkaa loistamaan tosissaan, kun mukaan saa houkuteltua suuremman peliporukan. Räiskintää ei tarvitse ottaa kilpailullisen tosissaan, vaan BattleBit on parhaimmillaan kun pelikaverit kerää samalle Discord-palvelimelle kevythenkiseen hauskanpitoon.

Kokonaisuudessaan BattleBit on siitä harvinainen early access -peli, että sen pariin kannattaa hyvällä syyllä hypätä heti. Peli on tällä hetkellä hyvin suosittu, eli peliseuraa riittää varmasti, eikä pieni keskeneräisyys todellakaan estä pelistä nauttimista.

Ilari Hauhia

”Olen ollut mukana Muropaketin toiminnassa vuodesta 2016 saakka ja osallistun nykyään peli-, tietotekniikka- ja mobiiliaihealueiden uutisointiin sekä peli- ja laitetesteihin. Pelien osalta rakastan erityisesti kilpailullisia moninpelejä, mutta niiden ohella pelaan laajasti kaikkien genrejen edustajia. Tietotekniikan ja mobiililaitteiden osalta erityisesti uusia innovaatioita esittelevät laitteet ovat omaan mieleeni.”

Muropaketin uusimmat