Uusimmat

Arvostelu The Texas Chain Saw Massacre on epäsymmetrinen moninpeli kauhun ystäville

07.09.2023 20:30 Ilari Hauhia
The Texas Chain Saw Massacre

Kuva: © Gun Interactive

The Texas Chain Saw Massacre liittyy Friday the 13th:n, Dead by Daylightin ja muiden epäsymmetristen kauhumoninpelien rinnalle omalla näkemyksellään selviytyjien ja murhaajien kisailusta. Peli on kyllä toimiva, mutta ei tarjoa mitään kovin uutta tai ihmeellistä.  


Starfieldin kansiJulkaisupäivä: 18.8.2023
Studio: Sumo
Julkaisija: Gun Interactive
Saatavilla: PlayStation 5 (testattu) & Xbox Series X/S & PC
Pelaajia: 1 per laite, online-moninpeli
Ikäraja: K18
Peliä pelattu arviota varten: noin kahdeksan tuntia


The Texas Chain Saw Massacre toimii esiosana alkuperäiselle The Texas Chain Saw Massacre -elokuvalle, ja tarjoaa myös löyhän juonen. Nuori college-opiskelija Maria Flores on kadonnut, ja hänen siskonsa Ana lähtee etsimään Mariaa yhdessä ystäviensä kanssa. Ana ystävineen törmää kuitenkin epäonnisesti Sawyerin kannibaaliperheeseen, joka ei aio päästää nelikkoa karkaamaan.

Kaikki Friday the 13th:ia tai Dead by Daylightiä kokeilleet tietävät heti, kuinka The Texas Chain Saw Massacre toimii.

Selviytyjät yrittävät piilotella ja juosta karkuun murhaajilta, sekä paeta kartalta saamalla valmiiksi yhden neljästä kartoilta löytyvästä objektiivista. Murhaajat puolestaa pyrkivät estämään aikeet. Erona moniin muihin genren edustajiin myös murhaajia on yhden pelaajan sijaan useampia,  ja pelissä kohtaavat siten neljä selviytyjää ja kolme murhaajaa.

Texas chainsaw massacre

Kuva: © Gun Interactive

Asetelma tekee pelaamisesta tavanomaistakin tiimivetoisempaa. Sen sijaan että murhaaja saisi yksinäisenä sutena juosta selviytyjien perässä, täytyy myös murhaajien kommunikoida keskenään ja miettiä omaa suunnitelmaansa. Pelasipa peliä sitten murhaajana tai selviytyjänä, on The Texas Chain Saw Massacre ehdottomasti parhaimmillaan kavereiden kanssa tiiminä pelattuna. Tuntemattomien kanssa kommunikaatio jää helposti puolitiehen, eikä tekemisessä ole yhteistä suunnitelmaa. Hyvänä puolena erän voi voittaa, vaikka vain yksi selviytyjä pysyisi hengissä, joten yksikin taitava pelaaja voi tarvittaessa voittaa pelin.

Sekä selviytyjien että murhaajien puolella on tarjolla useampia hahmoluokkia, joista kaikilla on omat erikoiskykynsä. Selviytyjistä Leland osaa taklata murhaajia ja Ana kestää tavallista enemmän vahinkoa. Julien kestävyys on huippuluokkaa ja Sonny huomaa lähistöllä liikkuvat pelaajat paremmin. Connie puolestaan osaa avata lukittuja ovia ilman tiirikointia.

Texas chainsaw massacre

Kuva: © Gun Interactive

Murhaajaperheen puolella The Cook voi lukita ovia ja The Hitchhiker voi asettaa maahan ansoja. Sissy osaa myrkytyksen ja Johnny on taivava jäljittämään uhrejaan. Leatherface osaa puolestaan murtautua ovien lävitse ja murhata uhrinsa moottorisahalla yhdellä iskulla. Iso mies ei kuitenkaan mahdu pienistä rakosista seinien välissä.

Hahmojen kykyjä voi kehittää kokemuspisteillä, mutta kokemuspisteiden grindaaminen on varsin hidasta. Kokemuspisteillä voi ansaita esimerkiksi enemmän kestävyyttä tai paremmat hiippailutaidot.

Texas chainsaw massacre

Kuva: © Gun Interactive

The Texas Chain Saw Massacressa on vain kolme karttaa. Ne alkavat toistaa toisiaan nopeasti, ja samojen tavoitteiden pelaaminen uudelleen ja uudelleen voi käydä tylsäksi. Onkin toivottavaa, että peliin päivitetään myöhemmin lisää sisältöä. Myös parempi opetustila uusia pelaajia varten olisi toivottava lisäys.

Kokonaisuudessaan The Texas Chain Saw Massacre on toimiva yhdistelmä kauhua ja kilpailullista tiimipelausta, vaikkei se varsinaisesti keksi mitään järisyttävän uutta.

Varsinkin aluksi peli onnistuu säikyttelemään, ja selviytymis- ja murhastrategioiden suunnittelu on hauskaa. Satunnaisten pelaajien kanssa koordinointi on kuitenkin hankalaa, ja peli on ehdottomasti parhaimmillaan yhdessä kavereiden kanssa pelattuna. Peli kuuluu kuitenkin Xbox Game Passin valikoimaan, mikä helpottaa peliseuran hankkimista ainakin PC:llä ja Xboxilla.

THE TEXAS CHAIN SAW MASSACRE

Arvosana: 3/5

”The Texas Chain Saw Massacre onnistuu säikäyttelemään, ja on parhaimmillaan kavereiden kanssa koettuna.”

Ilari Hauhia

”Olen ollut mukana Muropaketin toiminnassa vuodesta 2016 saakka ja osallistun nykyään peli-, tietotekniikka- ja mobiiliaihealueiden uutisointiin sekä peli- ja laitetesteihin. Pelien osalta rakastan erityisesti kilpailullisia moninpelejä, mutta niiden ohella pelaan laajasti kaikkien genrejen edustajia. Tietotekniikan ja mobiililaitteiden osalta erityisesti uusia innovaatioita esittelevät laitteet ovat omaan mieleeni.”

Muropaketin uusimmat