UUSIMMAT

Ensituntumat Company of Heroes 3 vie pelaajat sotimaan keskelle aavikkoa – mukana nähdään myös Africa Korps -joukot

13.07.2022 22:30 Ilari Hauhia

Reaaliaikaista sotastrategiaa tarjoava Company of Heroes 3 vie pelaajat jälleen toisen maailmansodan näyttämöille. Tänä vuonna mukaan astuu myös jo pitkään peliin toivottu Saksan Afrikan armeijakunta, Deutsche Afrikakorps eli DAK. 

C

ompany of Heroes 3:n yksinpeli vie pelaajat kahdelle rintamalle, Välimerelle ja Pohjois-Afrikkaan. Nämä näyttämöt ovatkin jääneet toista maailmansotaa käsittelevissä peleissä aiemmin varsin vähälle huomiolle. Pääsimme pelaamaan Segan ja Relic Entertainmentin järjestämän ennakon myötä ensimmäisen luvun verran Company of Heroes 3:n Libyaan sijoittuvaa kampanjaa sekä testaamaan samalla uusia DAK-joukkoja.

Kampanja sijoittuu vuoden 1942 alkuun, kun DAK:in joukot taistelivat liittoutuneita vastaan Ajdabiyan, Msusin ja Saunnan alueilla. Ensimmäisessä luvussa pelaajan ohjastama DAK kohtaa brittien joukkoja. Noin pari tuntia kestäneen ensimmäisen luvun aikana kokeilimme yhteensä yhtätoista erilaista yksikköä sekä DAK-joukkojen aggressiivista, autiomaassa taisteluun hyvin soveltuvaa nopeaa pelityyliä. Mission Alpha saapuu myös suuren yleisön testattavaksi heinäkuun 19. päivänä.

Pohjimmiltaan Company of Heroes 3 jatkaa pelisarjan aiempien osien viitoittamalla tiellä. Pelaajan tarkoituksena on vallata kartalta valloituspisteitä ja niiden avulla tehostaa resurssien tuotantoa. Lisääntyneiden resurssien avulla kentälle on mahdollista pumpata yhä enemmän joukkoja. Mukana on myös uudistuksia, jotka lisäävät sotastrategiaan uusia käänteitä.

Yksi merkittävimmistä uudistuksista on mahdollisuus pysäyttää peli ja antaa rauhassa omille joukoille käskyjä. Tämä antaa pelaajalle aikaa miettiä, jonka lisäksi joukkojen yksikkökohtainen mikromanageroiminen on helpompaa ja tarkempaa.

Company of Heroes 3:n myötä korjaukseen erikoistuneiden spesialistien lisäksi myös tavalliset jalkaväen joukot pystyvät tekemään pikaisia korjauksia ajoneuvoihin, joskin spesialisteja hitaammin. Näin pelaaja saa pidettyä panssarivaunut ja muut ajoneuvot liikkeellä tavallista helpommin. DAK:illa on käytössään myös erikoistunut huoltoajoneuvo, jonka avulla pystyy korjaamaan sekä omia että vihollisten tuhoutuneita ajoneuvoja vauhdikkaasti.

Mukana on myös hinattavia aseita, joiden siirtely on hieman hankalaa, mutta jotka pystyvät antamaan joukoille voimakasta tulitukea. Demossa pelaaja sai käyttöönsä 88 millimetrin panssarintorjuntatykin, jolla brittien tankkeja pystyi tuhoamaan tehokkaasti. Tykkiä täytyy kuitenkin tukea muilla joukoilla, sillä paikalleen asetettu tykki on erityisen altis sivusta hyökkääville vihollisille.

Company of Heroes 3 uudistaa sodankäyntiä myös siten, että tietyillä joukoilla on mahdollista ampua sokkona haluttuun suuntaan. Näin kiinteitä kohteita ja vihollisen oletettuja olinpaikkoja voi tulittaa myös ilman suoraa näköhavaintoa vihollisesta. Sarjan kolmannen osan myötä joukot voivat myös liikkua juoksuhaudoissa aiempaa monipuolisemmin.

Lyhyen ensikosketuksen perusteella pelin uudet ominaisuudet ja DAK-joukot ovat tervetulleita lisiä Company of Heroes -sarjaan. Paremman käsityksen muutoksien vaikutuksesta sotastrategiaan saa kuitenkin vasta syksyllä, kun Company of Heroes 3 ilmestyy Steamin kautta PC:lle marraskuun 17. päivänä.

Muropaketin uusimmat