UUSIMMAT

Ensituntumat | Roller Champions on yllättävän hyvä urheilupeli – Ubisoftin uutuuden menestyksen tiellä seisovat vain ennakkoluulot ja tollo nimi

19.02.2021 12:52 | Ilari Hauhia

Roller Champions on uniikki lisä urheilupelien kategoriaan. Peli yhdistää rullaluistelun nopeatempoiseen ja joukkuepohjaiseen pallopelaukseen. Pääsimme testaamaan Ubisoftin tulevaa moninpeliä jo etukäteen.

Roller Championsissa pelataan velodromia muistuttavalla soikealla radalla. Molemmissa joukkueissa pelaa kolme pelaajaa ja molempien joukkueiden tavoitteena on tehdä mahdollisimman paljon maaleja. Pelin voittaa se joukkue, kumpi onnistuu keräämään ensin viisi pistettä.

Maalin voi tehdä, jos joukkue onnistuu kuljettamaan pallon koko soikioradan ympäri ilman, että vastustajat ovat päässeet väliin. Sen jälkeen pallo täytyy vielä heittää läpi renkaasta. Jos tämä onnistuu, palkitaan joukkue yhdellä pisteellä.

Lisäpisteitä saa, jos joukkue onnistuu kiertämään pallon kanssa useamman kierroksen. Kahden kierroksen jälkeen tehdystä maalista saa kolme pistettä, kun taas kolmen kierroksen jälkeen tehdyllä maalilla saa suoraan viisi pistettä ja voittaa pelin. Lisäkierrosten ahnehtimisessa on oma riskinsä – jos vastustava joukkue onnistuu riistämään pallon edes kerran, nollautuvat kierrokset ja rullaluistelun kentän ympäri joutuu aloittamaan alusta.

Roller Championsin parhaimpiin ominaisuuksiin kuuluvat sen yksinkertaiset säännöt ja pelin idean oppii helposti jo ensimmäisellä pelikierroksella. Toisena hyvänä ominaisuutena rullaluistelevien pelihahmojen liikkuminen on sulavaa ja vauhdikasta. Liikkumisessa voi ja kannattaa hyödyntää esimerkiksi velodromin kaartuvia reunoja, sillä ramppia alas kiitäminen luonnollisesti kiihdyttää pelihahmon vauhtia. Mahdollisuuksien mukaan pelaamiseen kannattaa käyttää peliohjainta, jolla tuntuma on hiirtä ja näppäimistöä parempi.

Roller Champions on aidosti piristävän erilainen urheilupeli, joka erottuu massasta.

Pelaaminen on hauskaa ja sulava liikkuminen tuntuu hyvältä. Koska ottelut ovat sangen lyhyitä, ehtii areenalla vierailla nopeasti esimerkiksi etätyön lomassa lounastauolla. Yksinkertaisesta ideasta huolimatta pelin taitokatto lienee varsin korkealla ja taitavat pelaajat voivat erottua joukosta. Erityisesti joukkuetyöskentelyn toimivuus laitetaan testiin, kun palloa pitää syötellä vastustajia väistellen, ja joukkuetovereiden kanssa mietitään vauhdissa halutaanko pallon kanssa ottaa riskiä lisäkierrosten muodossa.

Hauskuudestaan huolimatta en ennusta Roller Championsille välttämättä kovin ruusuista tulevaisuutta.

Ubisoftin moninpelin suurin ongelma lienee se, ettei rullaluistelu ole kovin pinnalla nykymaailmassa, eivätkä urheilupelit ole välttämättä muutenkaan aivan pelimaailman kuuminta hottia. Suhtauduin itsekin peliin ennakkoon kohtuullisen suurella varauksella ja pelkään pahasti, että moni jättää tutustumatta Roller Championsiin jo pelkän hieman tylsältä kuulostavan nimen perusteella.

Pelaajien ennakkoluulot voivat pysäyttää Roller Championsin kierrokset heti alkumetreille. Jos moninpeli ei kerää kriittistä pelaajamassaa heti alussa, on sen kerääminen myöhemmin hyvin työlästä. Vaikka pelin suljettu beta on jo käynnissä, ei Roller Championsin ympärillä tunnu olevan esimerkiksi internetin peliaiheisilla keskustelupalstoilla minkäänlaista hypeä.

Suosittelen kuitenkin kokeilmaan Roller Championsia käytännössä ennen pelin lyttäämistä, sillä ainakin omalla kohdallani kyse oli kokonaisuudessaan positiivisesta kokemuksesta.  Suljettuun betaan voi hakea mukaan Ubisoftin sivujen kautta. Ilmaispelattavan urheilupelin virallisesta julkaisuajankohdasta ei ole vielä varmuutta, mutta julkaisun luulisi tapahtuvan vielä tämän vuoden aikana.

Muropaketin uusimmat