Fable 3 Traitor’s Keep DLC (PC, Xbox 360)

18.05.2011 14:10 | Miikka Lehtonen | 144

Tekijä: Lionhead
Julkaisija: Microsoft
Testattu: Xbox 360
Saatavilla: PC, Xbox 360
Pelaajia: 1-2
Muuta: Ladattava lisäsisältö, hinta 560 MS-pistettä. Sisältyy PC-versioon.
Pelin kotisivu: http://lionhead.com
Arvostelija: Miikka Lehtonen

Fable 3 oli pettymys. Ei siitä mihinkään pääse. Fable 2:sta pidin kovasti, samaten kuin pelin DLC:stäkin. Ja mikäs siinä oli pitäessä, kun ne jatkoivat kovasti pitämääni peliä. Ja onhan Fable 3:n DLC:ssäkin potentiaalia, sillä pelin suurin pettymys oli sen onneton viimeinen neljännes, jossa sähellettiin kuninkaana ja sisältö loppui selvästi kesken.

Traitor’s Keep sijoittuu ajallisesti tämän pettymyksen jälkeiseen jatkumoon. Valtakunta on pelastettu, kun pelaaja saa kuulla, että ongelmia riittää yhä.

Valtakunnan alueella kun sijaitsee paikallinen Guantanamo Bay, johon entinen kuningas sijoitti kaikki toisinajattelijat ja ongelmatapaukset. Ja kuinka ollakaan, vankilassa tapahtuu ikävyyksiä: linnaan epäonnistuneen vallankumouksen jälkeen heitetty karismaattinen johtaja on yllyttämässä häkkilintujaan kapinaan ja lähettelee pelaajan perään salamurhaajia.

Tästä alkaa reilun kolmen tunnin seikkailu, joka on yllättäen suunnilleen parasta, mitä Fable 3:lla on tarjota – jos ei lasketa emopelin mainiota seikkailua roolipeli-nörssien tekemässä miniatyyrimaailmassa. Traitor’s Keep on äärimmäisen hauska paketti ja tarjoaa uusia vihollisia, uusia tuttavuuksia ja uusia maisemia. Fablesta kun on kyse, mukana on taas moraalisia valintoja ja ne ovat taas kirjaimellisesti luokkaa ”annatko viattoman miehen istua vankilassa vai vapautatko hänet”, mutta eihän kaikkea voi toki saada.

Jos pidit Fablesta, hanki toki myös Traitor’s Keep.  Viisi taalaa on pikkuraha reilun kolmen tunnin mittaisesta seikkailusta, joka on laadultaan parempi kuin valtaosa Fable 3:sta.

 

Lisää aiheesta

Fable III (PC, Xbox 360)

Fablen luonut Peter Molyneux on maineensa vanki. Miehellä on yleensä ollut tapana luvata paljon sellaista, mitä ei käytännössä pystytä toteuttamaan. Tätä päivitellessä monelta menee ohi se, että hän tekee myös  hyviä pelejä, kuten Fable II:n.

Ongelmistaan huolimatta Fable II tarjosi ainakin minua suuresti viehättäneen tuntuman suuresta seikkailusta. Mies, koira ja miekka – edessä koko maailma ja kaikki sen mahdollisuudet. Okei, reunat hieman repsottivat ja pienempiä ongelmia riitti, mutta kokonaisuutena pidin Fable II:sta suuresti. Melkein suosituspeukun verran.

Fable II (360)

Fable II on fantasiaroolipeli, jolla on yksi ylitsekantava ja korkealentoinen teema: se antaa pelaajan kertoa oman tarinansa. Tämä tarina alkaa nöyristä oloista, sillä pelaaja istutetaan katulapsen risoihin saappaisiin, tienaamaan elantoaan suurkaupungin varjoihin. Tragediat seuraavat toisiaan ja pian orpomme makaa lumihangessa, näennäisesti kuolleena. Tämä ei kuitenkaan ole hänen loppunsa, vaan hänelle on tiedossa jotain paljon suurempaa.

Fable: The Lost Chapters (pc)

Fable oli roolipeli sanan varsinaisessa merkityksessä. Pelaaja asettui perheensä roistojen hyökkäyksessä menettäneen nuorukaisen saappaisiin, edessään tie kaikkien aikojen suurimmaksi sankariksi. Valinnat vaikuttivat pelaajan persoonallisuuteen ja ulkoasuun. Vaikka tie maineeseen ja kunniaan olikin tiukan lineaarinen, matkan vaiheella harrastettavan pikkupuuhan määrä oli valtaisa.

Lue myös

3rd Birthday (PSP)

Deus Ex: Human Revolution -ennakko (PC, PS3, Xbox 360)

Hector: Badge of Carnage Episode 1: We Negotiate With Terrorists (iOs, Mac, PC)

Tales of Monkey Island: Premium Edition (PC, Mac)

WWE All Stars (PS3, Xbox 360)

 

Keskustelu

Jokos tuo fable 3:n PC versio hardcore moodilla on arvosteltu? En ainakaan ole huomannut että olisi.

Kyseessähän on huomattavasti monipuolisempi peli tarjolla (kuulemma) kuin xboxilla.

Kyllä tuo ihan hallitsematon lukihäiriö oli, korjattu, kiitos tarkkasilmäisyydestä :)

tv,
jok

…Karsimaattinen? mikä -tun karsimaattinen ? :D onks nää ”hallitut” typot nyt sitten taas in ?

Muropaketin uusimmat