Uusimmat

Golden Sun: Dark Dawn -ennakko (DS)

02.09.2010 15:45 Tero Lehtiniemi

Nintendon syksy on pullollaan toinen toistaan mielenkiintoisempia pelejä. Ennakoimme jo aiemmin Metroid: Other M:n ja Donkey Kong Country Returnsin. Jatkamme jättipelien jälkeen pienemmillä ennakoilla, joista vuorossa mainioiden Golden Sun -roolipelien seuraava osa.

GBA:n legendaarinen Golden Sun -roolipelisarja jatkuu viimein Nintendo DS:llä. Dark Daw tapahtuu 30 vuotta alkuperäisen pelisarjan tapahtumien jälkeen, ja sen sankareina toimivat alkuperäisen sankarinelikon lapset.

Kuten aiemmatkin Golden Sunit, myös Dark Dawn yhdistää perinteisen RPG-seikkailun kaupunkien tutkimisineen ja taisteluineen varsin puzzlepainoisiin luolastokokemuksiin. Taisteluissa ja ongelmanratkaisussa pääpaino on mystisillä psynergy-voimilla, ja niiden luova hyötykäyttö saa pelin tuntumaan välillä enemmän Zelda-sarjan peliltä kuin klassiselta japsiropelta.

Näytillä olleen suppean demon perusteella luvassa on tutunlaista toimintaa. Stylus-kohdistus mahdollistaa psynergy-voimien tarkemman kohdistamisen, mutta muuten peli on kuvakulmaa ja toiminnallisuutta myöten hyvin pitkälle edeltäjiensä linjoilla.

Taistelukin toimii tuttuun tiukan vuoropohjaiseen tapaansa. Pelaaja valitsee rauhassa jokaiselle hahmolle toiminnon, jonka haluaa tämän tekevän. Toiminnat suoritetaan henkilökohtaisessa järjestyksessään vastustajan toimiessa samanaikaisesti. Tuttuun tapaan mystisten Djinn-henkien voimien käyttäminen avaa massiivisia summon-hyökkäyksiä, jotka tosin olivat täysin ylimitoitettuja demon vastustajia vastaan.

Kaupunkien tutkiminen on toteutettu perinteiseen tapaan, tosin yhdellä erolla. Golden Suneissa nimittäin jok’ikinen hylly, pönttö, kukkaruukku ja ties mikä on tutkittavissa. Luonnollisesti läheskään kaikki näistä eivät pidä sisällään mitään arvokasta, mutta tuovat silti kaupunkien tutkimiseen hiukan enemmän syvyyttä kuin klassinen arkkujen metsästys.

Testatun perusteella Golden Sun: Dark Dawn jatkaa edeltäjiensä hyväksi koetulla linjalla, ja wanhana rotantappajana odotan tätä kuin Jehova maailmanloppua. Mitään yhtä mullistavaa ei tuskin, vai pitäisikö sanoa toivottavasti, ole luvassa.

Golden Sun: Dark Dawn julkaistaan Euroopassa vuoden 2010 lopussa.

 

Tekijä: Camelot Software Planning
Julkaisija: Nintendo
Tulossa: DS, 2010 lopussa
Pelaajia: 1
Pelin kotisivu: Golden Sun: Dark Dawn

Tero Lehtiniemi

 

Lisää aiheesta

Donkey Kong Country Returns -ennakko (Wii)

Metroid: Other M -ennakko (Wii)

Lue myös

Dragon Quest: Sentinels of Starry Skies (DS)

Endless Ocean 2 (Wii)

Mafia II (PC, PS3, Xbox 360)

Making History II: The War of the World (PC)

Naughty Bear (PS3, Xbox 360)

Sam & Max Episode 305: The City That Dares Not Sleep (Mac, PC, PS3)

Scott Pilgrim vs The World: The Game (PS3, Xbox 360)