Uusimmat

Hellgate: London –ennakko osa 1 (PC)

19.10.2007 10:09 Miikka Lehtonen

Tätä hetkeä on odotettu pitkään ja hartaasti. Eräs kaikkien aikojen legendaarisimmista PC-peleistä, Diablo 2, on vihdoin saamassa jatkoa. Ei toki virallisesti, sillä eihän Flagship Studiosilla ole Diablon lisenssiä, mutta asialla on alkuperäinen tiimi ja meininki on tismalleen samanlaista kuin wanhoina hyvinä aikoina.

Helvetti on jälleen ulottamassa lonkeroitaan ihmisten maille, mutta tällä kertaa invaasio ei rajoitu keskiaikaisille syrjäkylille. Tällä kertaa yksinäinen sankarimme käy taistoon helvetin legioonia vastaan Lontoon raunioituneilla kaduilla.

eDomen ennakkotuplassa Hellgateen tutustutaan kahdessa artikkelissa. Tässä ensimmäinen…

Toisen osan voit lukea täältä: Hellgate: London –ennakko osa 2 (PC).

Hellgate: Londonin taustajuoni kutoo hienosti yhteen historiaa, kansantaruja ja eurooppalaisia legendoja. Peli kertoo pitkästä taistelusta, jossa ihmiskunnan esitaistelijat, kuten legendaarinen Temppeliherrain veljeskunta ja myöhempinä aikoina Vapaamuurarit, ovat seisseet yksin helvetin joukkoja vastaan.

Sivistys on kuitenkin kääntynyt ihmiskuntaa vastaan, kun moiset salaseurat on heitetty nurkkaan turhina menneiden aikojen hömpötyksinä. Kun helvetin joukot taas hyökkäsivät, moderni aseistuksemme osoittautui hyödyttömäksi ja ihmiskunta romahti nopeasti. Kaikki näytti jo menetetyltä, mutta Lontoon viemäreissä kytee toivon kipinä. Temppeliherrojen jäänteet ovat palanneet ihmiskunnan pariin ja paljastaneet muinaiset salaisuutensa, joilla harvat ja valitut voivat käydä epätoivoiseen taisteluun.

Jotain vanhaa, jotain uutta

Pelin kolme hahmoluokkaa – jotka kukin on vielä jaettu kahteen alaluokkaan – taistelevat kukin omilla keinoillaan, mutta kaikki samaan tyyliin. Yhdestä kahdeksaan pelaajaa koluaa Lontoon katuja ja viemäreitä suorittaen tehtäviä Temppeliherrojen edustajille ja muille, omia intressejään ajaville tahoille.

Testijakson aikana pelistä oli auki vain noin ensimmäinen kolmannes, joka koluttiin läpi huolellisesti. Tehtävät voi jakaa karkeasti kahteen luokkaan, sivutehtäviin ja pääjuonta kuljettaviin keikkoihin. Sivutehtävät ovat sitä perinteistä MMO-tasoa ja koostuvat lähinnä ruumiinosien keräämisestä ja hirviöiden eliminoinnista. Juonitehtävissä on jo enemmän imua ja vaihtelua, joskin se suuri yleisjuoni jäi vielä mysteeriksi, sillä juonta kuljettavat välianimaatiot puuttuvat vielä pelistä kokonaan.

Pelattavuus on kuin yhdistelmä FPS-räiskintäpeliä ja kolmannesta persoonasta kuvattua toimintaroolipeliä. Testijakson aikana kävi nopeasti selväksi, että hahmon valinta määrää melko pitkälti, mihin kohtaan tätä spektriä asetutaan. Esimerkiksi metsästäjähahmoluokkia pelataan kuin perinteistä FPS-räiskintää konsanaan – väistelemällä, säntäilemällä ja tarkkuuskiväärillä sniputtelemalla. Osuminen on täysin kiinni pelaajan kyvystä tähdätä aseellaan tai nakkailla kumipallon lailla pomppivia kranaatteja keskelle vihollislaumoja.

Perinteisemmän toimintaroolipelikokemuksen saa valitsemalla jomman kumman pelin puhtaista melee-hahmoluokista, jolloin pelattavuus taas on kuin miltei suoraan World of Warcraftista repäistyä ja kaikki perustuu puhtaasti pelin omaan matematiikkaan. Kunhan vihollinen on suunnilleen oikeassa sektorissa, miekan isku osuu jos on osuakseen.

Kokonaisuutena olo on kuin pelaisi taas Diabloa, mitä nyt uudemmalla grafiikkamoottorilla. Seikkailijat ramppaavat turvapaikkoina toimivien metroasemien ja metsästysalueiden välillä täyttäen reppujaan erilaisilla ja jälleen Diablo-henkisillä varusteilla. Mukana on myös craftaussysteemi, josta voisi puhua parin sivun verran, mutta riittänee kun todetaan että suosikkiaseitaan voi parannella laajalti ja helposti.

Kokonaisuutena Hellgatessa on siis ainekset Diablon perilliseksi ja paholaisen uudeksi edustajaksi maan päällä, peliksi, joka turmelee nuorten koulumenestyksen ja saa tuhannet lapset itkemään koneen orjuuttamien isiensä perään. Mutta kun paholaiselle antaa pikkusormen, se perkele vie koko käden. Seuraavassa osassa tutustumme pelin hahmoluokkiin, pelin saamaan kritiikkiin ja sen osuvuuteen, sekä myös vertailemme DirectX-versioiden välisiä eroja.

Mikäli haluaa itse tutustua Hellgaten alkuosiin, pelin demo on ladattavissa viralliselta Hellgate: London -saitilta.

 

Tekijä: Flagship Studios
Julkaisija: EA
Testattu: Windows Vista, Intel Core 2 Duo E6600+, GeForce 8800 GTS, 2 Gt keskusmuistia
Laitevaatimukset: ei löyty lukkoon
Pelaajia: 1-8 (yhtä aikaa ryhmässä)
Muuta: mahdollisuus kuukausimaksulliseen peliin, jolloin pääsee käsiksi säännölliseen lisäsisältöön.
Julkaisu: marraskuu 2007
Pelin kotisivu: http://www.hellgatelondon.com/

 

Lue lisää eDomesta

Hellgate: London –ennakko osa 2 (PC)

Bill Roper puhuu Hellgate: Londonista

Hellgate: London sai vihdoin ilmestymispäivän

Hellgate: Londonin kuukausimaksu paljastettiin

Toimintaa ja seikkailuja – Neverwinter Nights 2 ja Hellgate: London

Kurkistus kristallipalloon: Prey II, Diablo 3?

Titan Quest – 2000-luvun Diablo?

Gearbox sekoittaa Mad Maxia Diabloon

Diablo II: Lord of Destruction

Mage Knight Apocalypse (PC)