Uusimmat

Karvinen 2 (PC, PS2)

13.12.2006 13:58 Markus Muhin

Paksun oranssin kissan sarjisseikkailuihin perustuva leffa sai jatkoa tänä vuonna, ja uuden elokuvan ohessa julkaistiin myös siihen perustuva peli. Muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta monilla elokuvalisenssipeleillä on taipumus lässähtää,. Yleensä kehitystiimi joko ei ole tehnyt tarpeeksi töitä pelin parissa, tai sitten leffan ajatellaan myyvän automaattisesti myös peliä. Siksi oli mukava yllätys huomata, että Karvinen 2 kuuluu ensiksi mainittuihin poikkeuksiin. 

Karvinen, Esko ja Osku matkustavat Englantiin, jossa Karvinen päätyy vaihtamaan osia kaksoisolentonsa Prinssin kanssa. Näin Karvisesta tulee valtias linnaan, jota havittelee myös muuan Lordi Dargis.

Paljon tehtävää

Peli alkaa linnasta, jossa pelaajan täytyy suorittaa Karvisella erilaisia tehtäviä. Osan tehtävistä Karvinen voi suorittaa itse, mutta joihinkin tarvitaan linnassa asuvien eläinystävien apua. Tehtävät vaihtelevat helpoista hieman vaikeampiin, tarjolla on sekä yksinkertaista ongelmanratkontaa että aikaa vastaan juoksemista. Osa tehtävistä täytyy suorittaa ennen toisia, mutta pääsääntöisesti niiden suorittamisjärjestyksen voi valita itse. Tarpeeksi tehtäviä suoritettuaan pelaaja pääsee uusille alueille linnassa sekä sen ympäristössä.

Karvista vaivaa 3D-tasohyppelyiden vakio-ongelma, kameran epätarkkuus. Karvisen pitäisi esimerkiksi päästä katonrajassa sijaitsevalle vivulle erilaisia tasoja käyttämällä. Alkaa kuitenkin turhauttaa, jos koko urakan joutuu aloittamaan monta kertaa alusta koska hyppy päätyi tyhjän päälle hieman liian laiskan kameran takia. Toisaalta ongelma tasapainottuu osittain tarkan ohjauksen ansiosta. Karvinen tottelee ohjainta uskollisesti. Liikkuminen ja erilaisten erikoishyppyjen toteuttaminen sujuu sulavasti.

Paksu mutta notkea

Ääninäyttely on tehty hyvin. Vaikka Karvisen äänenä ei pelissä tainnutkaan olla leffakissa Bill Murray, niin ei tuuraaja huonompikaan ole. Englantia taitamattomia varten mukana on myös suomenkielinen versio, mutta jo alkuhetkien perusteella suomenkielinen ääninäyttely oli tökeröä eikä vetänyt vertoja alkuperäiselle.

Animoinnissa tai grafiikassa ei ole moitittavaa, vaikka mielestäni jo leffassa olisi nimihenkilöä saanut esittää kummallisen tietokoneanimoidun hahmon sijaan oikea kissa. Kovaa vauhtia juokseva ja super-pomppuja tekevä lihava katti on kuitenkin vekkulin näköinen. Tapahtumapaikkana toimiva linna on monine käytävineen ja huoneineen komea. Musiikkipuoli on sen sijaan lähinnä tylsää ja mitäänsanomatonta taustapimputusta, joten pelistä tuskin ilmestyy soundtrackia…

Karvinen 2 on yllättävän hyvä, etenkin lähdemateriaalin huomioiden. Pelattavuus, ulkoasu sekä erityisesti pelin kohderyhmää ajatellen haastavuus ovat kohdallaan. Välillä hieman hankala kamerakaan ei muodostu suureksi kynnykseksi, kiitos sujuvan ohjattavuuden. Vanhemmille pelaajille Karvinen 2 saattaa olla liian helppo, mutta perheen pienimmille se on harkitsemisen arvoinen vaihtoehto seuraavaksi pelihankinnaksi.

 

Tekijä: Asobo Studio
Julkaisija: The Game Factory
Testattu: PlayStation 2
Saatavilla: PC, PlayStation 2, Nintendo DS
Pelaajia: 1
Pelin kotisivu: Karvinen 2

Mitä Karvinen inhosikaan?

Katso tilanne vastaamatta