Uusimmat

Legend of Zelda: Twilight Princess HD todistaa, että kyllä wanhaki vielä jaksaa (Wii U)

28.03.2016 18:00 Mikael Miilumäki

Legend of Zelda: Twilight Princess HDTekijä: Tantalus Media
Julkaisija: Nintendo
Testattu: Wii U
Saatavilla: Wii U
Pelaajia: 1
Pelin kotisivu: Twilight Princess HD
Arvostelija: Mikael Miilumäki

TheLegendofZeldaTwilightPrincessHD_arv_035

 

Kymmenen vuotta sitten Nintendo paiskasi kauppojen hyllyille The Legend of Zelda-sarjan uusimman osan tuplana. Twilight Princess oli samaan aikaan sekä GameCuben joutsenlaulu että yksi Wiin keihäänkärjistä. Zelda juhlii tänä vuonna 30-vuotista taivaltaan ja Twilight Princess tekee paluun Wii U:lla.

Hyrulea tutkitaan nyt ihanalla 1080p-tarkkuudella, mutta kaikesta paistaa läpi, että kyseessä on 10 vuotta vanha show. Maailma on suuri mutta autio. Lataustaukoja puskee vastaan joka välissä. Ympäristöt ovat melkoisen palikkamaisia, kuten ennen wanhaan asiaan kuului. Vaikka tekstuureja on remontoitu edustavampaan kuntoon, niin valaistus on varsinainen muinaisjäänne. Twilight Princessin taidetyyli olisi kaivannut reilusti isompaa remonttia, että voisin kehua sitä kiistatta upeaksi.

TheLegendofZeldaTwilightPrincessHD_arv_01

Varsinaiseen peliin ei ole tehty suuren suuria muutoksia. Tahmeaa alkua on hitusen virtaviivaistettu, mutta muutoin kyseessä on suurilta osin sama paketti kuin kymmenisen vuotta sitten.

Kaikesta huolimatta, en henno haukkua esitystä rumaksi. Ainakaan sysirumaksi. Teräväpiirtopäivityksen myötä aikaisemmista versioista tuttu suttuinen ulkoasu on saatu siivottua pois ja kaikki näyttää varsin siistiltä. Silloin kun ulkoasun suhteen kaikki naksahtaa kohdilleen, niin kyllä tätä kelpaa katsella.

Legend of Zelda: Twilight Princess HD

Karvaturri

 Surkeiden sattumusten kautta Link saa niskaansa kirouksen, mikä muuttaa sankarimme sudeksi. Samaan aikaa outo pimeys valtaa sankarin kotikonnut ja Hyrulen valtakunnan. Tästä alkavan seikkailun päämäärä on pelastaa maailma pimeydeltä, selvittää ilkikurisen Midnan taakse kätkeytyvät mysteerit ja nujertaa kaiken takana häärivä pahaenteinen Zant. Semmoista pientä kivaa siis mahtuu useamman kymmenen tunnin reissun varrelle.

Vaikka pelaaja vaihtelee suden ja ihmisen välillä, niin pääpaino on vahvasti perinteisessä tyylissä. Pelaaja koluaa luolastoja, keräilee uusia tarvikkeita ja pieksee pomovastuksia. Susihukkana häärääminen tuo toki vaihtelua varsin tuttuun kaavaan, mutta mitään erityisen mielenkiintoista ei silloin pääse tekemään. Taisteleminen on myös varsin karmeaa nelijalkaisena, joten miekka tulee tutuksi.

Legend of Zelda: Twilight Princess HD

Legend of Zelda: Twilight Princess HD

Mutta voi veikkoset, kyllä vanha on vielä voimissaan! Pelasin aikoinaan Wiillä Twilight Princesiä vain parin luolaston verran, joten en päässyt edes kynsimään pintaa. Varsinkin sarjalle tyypilliset luolastot ovat vielä vireessä ja mukaan on saatu muutama miellyttävä yllätys. Sarjan veteraaneille rakenne on varmasti liiankin tuttu, mutta luolastojen osalta Twilight Princess on kestänyt aikaa ihmeen hyvin.

Iän tuomista rypyistä huolimatta en pystynyt laskemaan Twilight Princessiä käsistäni. Aina teki mieli koluta vielä yksi luolasto, ratkaista pari pulmaa tai selvittää mitä seuraavan kukkulan takaa löytyy. Jos peli on tullut jo Wiillä tai GameCubella tutuksi, niin päivitys ei tarjoa suuremmin uusia tuulia. Ensikertalaisille Wii U:n versiota voi suositella varsin avoimin mielin, sillä seikkailun varrelle mahtuu paljon mikä kannattaa kokea omalta kotisohvalta.

 

Legend of Zelda: Twilight Princess HD

 

Lisää aiheesta

Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D (3DS)

Legend of Zelda: Skyward Sword (Wii)

Legend of Zelda: Spirit Tracks (DS)

Legend of Zelda: The Wind Waker (GC)

Legend of Zelda: The Wind Waker HD (Wii U)

Legend of Zelda: Triforce Heroes (3DS)

Legend of Zelda: Twilight Princess (GC, Wii)

Link’s Crossbow Training (Wii)

Oceanhorn: Monster of Uncharted Seas (iOS)

Oceanhorn: Monster of Uncharted Seas (PC)

Jukka O. Kauppinen

Muropaketin uusimmat