Mobiiliarvio: Cracked Crusaders tarjoaa hyväntuulisen seikkailun pikkurahalla

17.11.2019 17:10 | Joonas Koivisto

Cracked Crusaders on Webbysoftin eli Luke Websterin kehittämä ja julkaisema sivuttain rullaava seikkailu, joka löytyy Google Playsta ja AppStore-sovelluskaupasta. Peli koostuu useista, pääosin noin pari minuuttia kestävistä kentistä, jotka päättyvät kentän Dungeon Masterin kaatamiseen.

Mekaniikoiltaan Cracked Crusaders on sopivan yksinkertainen. Ohjaamiseen on neljä painiketta, joista kaksi on sivulle liikkumiseen, yksi hyökkäykselle ja viimeistä käytetään pääosin hyppäämiseen.

Cracked Crusadersin tarina on varsin kepeä. Pelihahmot joutuvat vaaraan piknikillä istuskellessaan ja joutuvat nyt pelastamaan itsensä ja maailman pahalta velholta. Hahmojen välinen dialogi ja muut pelinsisäiset tekstit ovat täynnä lähinnä tunnettuihin peleihin tehtyihin viittauksiin perustuvaa huumoria.

Pelimekaniikka toimii oikein mainiosti, eikä puhelimella välillä vaikea tasohyppely aiheuta liikaa päänvaivaa. Pikselöity graafinen ilme näyttää hyvältä ja häikäilemätöntä syntikkapoppia tarjoileva soittolista sopii pelin teemaan.

Musiikit on säveltänyt Koh-Dee.

Cracked Crusadersia voi hyvin pelata maksutta, jos jaksaa katsoa mainokset, mutta ostamalla koko pelin saa käyttöönsä kaikki pelattavat hahmot ja mainokset pois. Tasoja on tarjolla runsaasti, joten täysversion 1,5 euron hinta on varsin kohtalainen.

Muropaketin uusimmat