UUSIMMAT

NBA Live 2005 (GC, pc, PS2, Xbox)

06.01.2005 00:00 | Erica Christensen

Ensimmäistä kertaa vuosiin NBA Live -sarja ottaa jordanmaisen harppauksen kohti koripallopelien terävintä kärkeä. Simulaatioksi ei Liveä voi kutsua vieläkään, mutta pelattavuuteen on löydetty oivallinen tasapaino. Hyökkäys- ja puolustuspelaaminen ovat paremmassa tasapainossa kuin vuosiin.

Pelaajat liikkuvat, kaatuvat ja blokkaavat todella aidosti, eivätkä puolustavat pelaajat muodosta ohittamatonta lihamuuria, jonka läpi pelaaja yrittäisi hölmön näköisesti harhautella. Miestä otetaan aidon näköisesti, ja törmäyksentunnistuksessa on onnistuttu erinomaisesti.

Donkkaamiseen on panostettu All-Star Weekend -pelitilan myötä. Tässä pelitilassa kisaillaan donkkaamisessa ja kolmen pisteen heitoissa. Donkkeja varten on kehitetty monipuolinen ja myös monimutkainen systeemi, joka tarjoaa pelaajille paljon valinnanvaraa. Lähes kaikki napit ovat käytössä, ja oikea-aikainen nappien painelu luo upean näköisiä donkkeja. Donkkaaminen on kuitenkin aluksi melkoisen vaikeaa.

NBA Live 2005 on ehkäpä sarjan paras yritys, mutta parannettavaa löytyy edelleen monellakin osa-alueella. Ikävänä piirteenä euroversioista on poistettu verkkopeli. Grafiikka on sekin usein rumaa, ja pelaajamallit usein epätarkkoja. 60 Hz -ominaisuus olisi tervetullut.

Tekijä: Electronic Arts
Julkaisija: Electronic Arts
Testattu: Xbox ja PlayStation
Saatavilla: PlayStation 2, Xbox, pc, GameCube
Pelaajia: 1-8
Pelin kotisivu: easports.com
 

Muropaketin uusimmat