Pirates of Black Cove (PC)

22.09.2011 17:50 | Petteri Kaakinen

Tekijä: Nitro Games
Julkaisija: Paradox Interactive
Testattu: PC, Windows 7, Intel Core 2 Quad CPU 2,40GHz (kellotettu 3,24GHz), 4Gt RAM, GeForce GTX 460
Saatavilla: PC
Laitevaatimukset: Windows XP/Vista/7, 2.0 GHz Core Duo, 2GB RAM, GeForce 8600
Pelaajia: 1
Pelin kotisivu: http://www.blackcovegame.com
Arvostelija: Petteri Kaakinen

Jos pelien aihepiirejä katsotaan, voisi päätellä etteivät merirosvot ole suosiossa. Mutta vaikka Pirates of the Caribbean -elokuvat ovat koko elokuvahistorian menestyneimpiä teoksia, ei tätä suosiota ole juurikaan yritetty hyödyntää peleissä.

East India Company- ja Commander: Conquest of the Americas -peleistään tunnettu suomalainen Nitro Games on kuitenkin päättänyt tarttua haasteeseen, vaihtelevin lopputuloksin.

Rauhallista merenkäyntiä

Pirates of Blace Covella on kolme lupaavaa osa-aluetta, jotka eivät kuitenkaan nouse missään vaiheessa täyteen potentiaaliinsa. Tarina pyrkii tarjoamaan Monkey Islandin kaltaista piraattihuumoria ja tahallisen korneja juttuja, mutta hahmoista puuttuu persoonaa eivätkä vitsit juurikaan naurata. Vakavammalta osaltaan tarina ei ole erityisen omaperäinen tai hyvin kirjoitettu, kun merirosvoaloittelijan täytyy nousta merten valtiaaksi ja koota alueen muut merirosvopoppoot Black Coven vaarallisia merirosvoja vastaan.

Pelinä se jakaantuu kahteen eri osa-alueeseen: merenkäyntiin ja seikkailuihin maalla. Kunhan on valinnut alussa päähahmokseen jonkun kolmesta vaihtoehdosta, siirrytäänkin heti oman merirosvolaivan kapteenin pallille. Merirosvoilu on aluksi tylsää, koska aloituslaiva lipuu merten läpi turhan hitaasti. Kunhan saa alleen hieman nopeampia laivoja ja keinon siirtyä nopeasti turvallisiin satamiin, pelaamisesta tulee jouhevampaa. Tehtäviin tuodaan vaihtelua hieman vaihtelevilla tavoitteilla ja meritaisteluilla erilaisia merihirviöitä vastaan. Jotain siitä jää silti puuttumaan. Yksinkertaiset pelimekaniikat eivät yksinkertaisesti jaksa pitää mielenkiintoa yllä.

Maalle siirrytään kahdesta eri syystä. Kylistä haetaan yleensä tehtäviä, uusia joukkoja ja maksetaan uusien rakennusten pystyttäminen, jotka mahdollistavat esimerkiksi uusien laivojen rakentamisen. Tehtävien aikana siirrytään usein maalle taistelemaan ja suorittamaan tehtävien tavoitteita, kuten kidnappauksia tai etsintäretkiä. Nämä osiot muistuttavat hieman jotain reaaliaikaisen strategiapelin ja roolipelin risteytystä, vaikka se ei juurikaan loista kummallakaan osa-alueella. Tekoäly on varsin alkeellinen ja taistelut tarjoavat harvemmin haastetta.

Pirates of the Black Coven ehkä suurin ongelma on se, että kumpikaan sen kahdesta osa-alueesta ei tarjoa juurikaan syytä pelaamiseen. Kömpelöt retket maalle sietäisi, jos merirosvoilu merellä olisi jännittävämpää. Toisinaan turhankin hidastempoinen merenkäynti ei ehkä kyllästyttäisi niin paljoa, jos maakrapuilun roolipeli- ja strategiaelementeissä olisi enemmän lihaa luiden yllä. Molempien puoliskojen puutteet tekevät kokonaisuudesta paketin, jota jaksaa pelata lyhyissä erissä, mutta pidemmät sessiot käyvät helposti puuduttaviksi. Black Cove onkinihan kelpo peli pahimpaan merirosvoilun nälkään, muttei sen enempää.

 

Lisää aiheesta

East India Company (PC)

Kotimaisen Nitro Gamesin esikoisteos East India Company sijoittuu aikaan, jolloin laivat olivat puuta ja miehet rautaa. Mutta onko suomipojan ruuti kuivaa vai uppoaako paatti ennen kotisatamaa?

East India Company: Privateer (PC)

Privateer muuttaa asetelmaa mielenkiintoisella tavalla. Nyt johdettavana ei olekaan kotivaltionsa tukea nauttiva kauppakomppania, vaan yksityinen yrittäjä. Rahaa olisi kerättävä niin paljon kuin suinkin kerkiää, mutta samalla on syytä vaalia suhteita isoihin poikiin. Kauppakomppanioiden monopoliasema sattuu kipeästi huonosti korttinsa pelanneeseen pikkufirmaan.

Commander: Conquest of the Americas (PC)

Uutukainen seilaa pelillisesti samoilla vesillä East India Companyn kanssa, mutta kuten nokkelammat saattoivat jo nimestä arvata, katse on suunnattu päinvastaiseen ilmansuuntaan. Luvassa on 150 vuotta Amerikan asuttamista ja kaupankäyntiä mustan ruudin katkuisilla meritaisteluilla ryyditettynä.

Lue myös

Dead Island (PC, PS3, Xbox 360)

Deus Ex: Human Revolution (PC)

Frozen Synapse (PC, Mac)

Might & Magic: Heroes VI -ennakko (PC)

Pride of Nations (PC)

Rage-ennakko (PC, PS3, Xbox 360)

 

Keskustelu

Sääli jos potentiaalia ei ole tarpeeksi hyödynnetty kenties budjetin venymisen takia.

Muropaketin uusimmat