Sonic Mega Collection Plus (PS2, Xbox)

24.05.2005 00:00 | Harro Grönberg

Nintendo ja Sega olivat joskus kovimmat kukot konsolitunkiolla, ja yhtiöiden sotavoimien asepukua koristivat amerikanitalialainen homoseksuaali ja amfetamiinin voimalla sormuksia keräävä piikkisäkki. Sitten pakan sekoitti Sony ja vähän myöhemmin myös Microsoft, joiden ”maskotit”, Crash Bandicoot ja Master Chief, jäävät kauas mainituista konsoli-ikoneista.

Aika oli kaikesta päätellen kypsä raskaalle pakkaukselle Sonic-hyvää, sillä Sega on julkaissut retronnälkäisten pelaajien iloksi Sonic Mega Collection Plus -nimisen setin. Kokoelma käsittää kaiken kaikkiaan 20 Sonic-aiheista tai läheltä liippaavaa Mega Drive- ja Game Gear -peliä.

Mega Collection Plus on kattava kokonaisuus: siitä saa hyvän käsityksen siitä, miten ja mihin suuntiin pelisarjaa kehitettiin ja revittiin. Mukana ovat ensimmäiset kolme Sonic the Hedgehog -seikkailua, Sonic & Knuckles, harha-askel kolmanteen ulottuvuuteen (Sonic 3D Blast), älypelitoilailu (Dr. Robotnik’s Mean Bean Machine) kahdessa eri muodossa ja monta muuta peliä.

Tällaisen kokoelman arvosanaa on vaikea määritellä. Pelit ovat todella muinaisia, eivätkä ne tarjoa juuri mitään uutta uusille pelaajille, mutta fanituotteena ja matkana muistojen kultamaahan ne puolustavat paikkaansa pelikirjastossa.

Tekijä: Sonic Team
Julkaisija: Sega
Testattu: Xbox
Saatavilla: PlayStation 2, Xbox
Pelaajia: 1-2
Pelin kotisivu: smcplus.sega-europe.com/